07 / 07 / 2024

eksper raporu süresi

eksper raporu süresi

Ekspertiz raporu başvurusu kredi ile konut alınmak istendiğinde yapılıyor. Çünkü kredi verecek olan tüm bankalar öncelikle ev için ekspertiz raporu istiyor. Buna göre bankalar kendini garantiye alıyor.

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

Riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor. İşte, riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu olarak karşımıza çıkıyor. Ekspertiz raporu için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

eksper raporu süresi Haberi

eksper raporu süresi

Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Konut ekspertiz raporunu bu konuda uzman ve lisanslı eksperler düzenliyor. Ekspertiz raporunda bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Bu rapor banka için büyük önem taşıdığı gibi müşteri içinde büyük önem teşkil ediyor. Ekspertizin raporunda dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda yer alıyor;


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Alıncak evin istenen krediye uygun olup olmadığı ekspertiz çalışması neticesinde ortaya çıkıyor. Buna göre, satın alınacak evin talep edilen krediye uygunluğu evin değerinin belirlenmesiyle oluşuyor. Eksper hazırladığı raporu banlaya sunuyor. Peki, ekspertiz raporu kaç günde belli olur?


Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Ekspertiz raporu bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi tutarını belirliyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek...