02 / 05 / 2024

ekspertiz ücreti iadesi

ekspertiz ücreti iadesi

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ekspertiz ücreti iadesi!

Bir gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz ücretlerinin geri iade edilmesi için bankaya müracaat edilebiliyor. Peki, ekspertiz ücreti iadesi nasıl olur? İşte ekspertiz ücreti iadesi mahkeme kararı..

KYK yurt parası iade edilecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti geri ödenecek mi? KYK yurt ücreti geri ödenecek mi?

KYK yurt parası iadesi öğrencilerin gündeminde yer almaktadır. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti iadesine dair son durum nedir? İşte detaylar!

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru ücreti iadesi nasıl alınır?

Kura çekimleri gerçekleştirilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesine 40 bin 392 başvuru gelmişti. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru ücreti iadesi nasıl alınır?

TOKİ 2020 başvuru ücreti iadesi ne zaman?

TOKİ tarafından inşa edilen konutların hak sahipleri, kura çekilerek belirleniyor. Peki başvuruda bulunup hak sahibi olamayanların ücretleri ne zaman iade edilecek? İşte TOKİ başvuru ücreti iadesi detayları...

Bankalardan 'ekspertiz ücretlerinin iadesi' talebi!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bankalardan ev kredisi kullananlarda alınan ekspertiz ve ipotek bedellerinin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini açıkladı...

TOKİ 2019 başvuru ücreti iadesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut projeleri için kura çekilişleri devam ediyor. Peki TOKİ başvuru parası iade tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ 2019 başvuru ücretleri iadesi...

TOKİ başvuru ücreti iadesi!

TOKİ başvuru ücreti belli durumlarda başvuru sahibine iade ediliyor. İşte TOKİ başvuru ücretinin iade edildiği haller..

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Dükkan alım satımlarında bu rapora ihtiyaç duyuluyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Kullanmış olduğunuz kredinin yeniden yapılandırması işlemi için banka sizden yapılandırma ücreti talep ettiyse bu ücret geri alınabiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

ekspertiz ücreti iadesi Haberi

ekspertiz ücreti iadesi

Yargıtay konut kredisi kullanıp, dosya masrafının iadesini talep eden tüketicileri ilgilendiren karar aldı. Kararda, ekspertiz ücretlerinin iade edilmesinin doğru olmadığı kanaatine varıldı.

Eskişehir'de bir vatandaş konut kredisi nedeniyle masraf adı altında alınan ücretlerin iadesi amacıyla Tüketici Sorunları Hakem Heyetine müracaat etti. Hakem heyeti talebi kabul etti. Ancak iade edilmesi gereken masraflar arasında ekspertiz ücreti de yer aldı.

Buna karşın davacı banka vekili, ekspertiz ücretinin faturalı olduğunu, bu nedenle kararın hata içerdiğini beyan ederek, kararın kısmen iptaline karar verilmesini istedi.

Mahkeme red, Yargıtay temyiz etti

Mahkemece, davanın reddine karar verildi. Ancak hüküm Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kanun yararına bozulması istemi ile temyiz edildi.

Bankanın ancak tüketiciden davaya konu kredinin verilmesi için zorunlu, makul ve belgeli masrafları tüketiciden isteyebileceğinin kabulü gereki olup, ekspertiz ücretinin de ekspertiz...