06 / 05 / 2024

Ekstra aidat nedir

Ekstra aidat nedir

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

İşletme projesi kesinleşmeyen binada aidat toplanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Apartman blok yönetimi işletme projesini genel kurul ve kat mailklerine sunmadı. Aidat toplanmaya başlandı, değişiklikler ve tamiratlar yapılmaya çalışılıyor.Alınan herhangi bir karar yok. Sonuçları nedir?' sorusunu yanıtladı.

Konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler ödeme planlarının haricinde ekstra ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Aidat dostu site nedir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "aidat dostu siteler imalatı" konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kiracının aidattan sorumluluğu nedir?

Apartmanlarda bir konut dairesinin veya dükkanın kiracı tarafından kullanılması durumunda, sunulan günlük hizmetler için ödenmesi gereken aidat kimden alınır? Kiracının aidattan sorumluluğu nedir? İşte yanıtı..

Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir?

Apartmanın ortak alanları için apartman sakinlerinin belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki bir evde kiracı varsa ne olur? Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir? Kiracı apartmanda neleri öder? Neleri ödemez?

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu!

Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir? Kat mülkiyeti devralınırken eski kat malikinin ortak gider borcu devralınır mı? Geçmiş aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder?

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Ekstra aidat nedir Haberi

Ekstra aidat nedir

 
Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'İzmir’de 7 katlı bir apartmanda yaşıyorum. Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu? Aynı şartlardaki çevre apartmanların aylık aidatları 150-200 TL iken böyle bir artış çoğunluğun oyu ile bile olsa hukuksuz değil midir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

İzmir’de 7 katlı bir apartmanda yaşıyorum. Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var.

Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu? Aynı şartlardaki çevre apartmanların aylık...