03 / 05 / 2024

ekvator

ekvator

Erdoğan, Ekvador - Türkiye İş Forumu'nda konuştu: Türkiye olarak, dünyanın 5’ten büyük olduğu inancıyla, küresel sorumlulukların ve zenginliklerin daha adil paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. dedi

Deprem kahini ilk kez İstanbul için konuştu!

21 Şubat tarihinde dünyayı bir depremin beklediğini söyleyen ve Ekvator'da yaşanan 7.7'lik deprem ile bu tahmini doğru çıkan Frank Hoogerbeets, İstanbul için ilk kez konuştu.

Türkiye'nin konut politikası açıklandı!

17-20 Ekim 2016 tarihleri arası Ekvator’un başkenti Kito’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansı (Centre For Human Settlements) Habitat III zirvesi tamamlandı.

Mehmet Ceylan, HABİTAT III Konferans'ına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvator'un Başkenti Kito'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTAT III Konferansına katıldı.

Ekvator Mimarlık Yapı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi İkitelli Şubesi açıldı!

Ekvator Mimarlık Yapı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi İkitelli Şubesi 500 bin TL sermaye ile açıldı.

Cumhurbaşkanından Türk müteahhitlerine Ekvator'da yatırım çağrısı!

Erdoğan, Ekvador - Türkiye İş Forumu'nda konuştu: Türkiye olarak, dünyanın 5’ten büyük olduğu inancıyla, küresel sorumlulukların ve zenginliklerin daha adil paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. dedi

Türk müteahhitler yurtdışında rotayı değiştirdi!

2023 yılında, yurtdışında üstlendikleri iş hacminin yılda 100 milyar dolar olmasını hedefleyen Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor.

Türk müteahhitler rotayı Sahra Altı Afrika'ya çevirdi!

Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor. Türk müteahhitleri yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü rotayı Sahra Altı Afrika'ya çevirdi!

Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor. Müteahhitler, yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi.

Türkiye Habitat 3 Konferansı'na hazırlanıyor!

Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı (Habitat III) 2016 yılında Ekvator’da gerçekleştirilecek. Konferansa hazırlık kapsamında “Türkiye Habitat III Ulusal Raporu” hazırlandı.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Architectural Record Dergisi'ne kapak oldu!

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ekvator Ginesi'nde tasarladığı Sipopo Kongre Merkezi, 110 yıldır yayımlanan ABD'nin prestijli mimarlık dergisi Architectural Record'ın ağustos sayısına kapak oldu

Atakent yükselişe hazırlanıyor!

Hürriyet Emlak yazarı Seda Tabak, köşesinde TOKİ'nin ve Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Kayabaşı'ndaki dairelerini, Koç Ailesi'nin iki yeni gayrimenkul şirketi Avas Gayrimenkul ile Ekvator Gayrimenkul'u kaleme aldı...

Rahmi Koç 'tan yeni şirket! Ekvator Gayrimenkul Yatırım A.şž.!

Ekvator Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Ticaret Anonim şžirketi 'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mustafa Rahmi Koç, Başkan Yardımcısı olarak Mustafa Vehbi Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri olarak ise Mehmet Ömer Koç ile Yıldırım Ali Koç görev yapacak

Tabanlıoğlu, Ekvator Ginesi için kongre merkezi tasarladı!

Başta Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere, Türkiye 'nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria 'ya kadar birçok başarılı projenin altında Tabanlıoğlu Mimmarlık Ofisi 'nin imzası bulunuyor

ekvator Haberi

ekvator

Türkiye - Ekvador İş Forumu'nda iki ülke işadamlarına hitap eden Erdoğan, forumun düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle PRO-EKUADOR ve DEİK’in yöneticilerine teşekkür etti.


Ekvador'un, 1978 yılında oluşturulmaya başlanan UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ilk sırada yer alan Galapagos Adaları’na ve Güney Amerika’nın en iyi korunan şehri Kito’ya ev sahipliği yaptığını anımsatan Erdoğan, "Bu tablo Ekvador’un, 2008 yılında tamamlanan anayasasında çevrenin hakları olduğunu teslim eden ilk ülke olduğu düşünüldüğünde, çok daha anlamlıdır. Ayrıca, dünyanın merkezine göre Everest Dağı’ndan daha yüksek bir noktada bulunduğumuzu, bu bakış açısıyla uzaya en yakın noktada olduğumuzu da öğrendim. Bugün, böylesine çarpıcı coğrafi zenginliklere sahip Ekvador’un sanayi ve tarım kapasitesini değerlendirmek, potansiyelini keşfetmek ve bu imkanları nasıl ticarete dönüştüreceğimizi konuşmak için buradayız" diye konuştu.


Erdoğan, ziyaretinin ve iş forumunun sağlayacağı ivme...