13 / 05 / 2024

El Suveyket projesi

El Suveyket projesi

Mekke ile Medine' yi birbirine bağlayacak olan El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlandığı ve trenlerin 2015 ' te test edileceğini belirtti...

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

El Halil'de Yahudi mahallesi projesi nedeniyle greve gidildi!

İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil'de "Yahudi mahallesi kurulması" projesi sebebi ile El Halil'de genel greve gidildi ve kepenk kapatıldı...

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi ile ilgili 5 soru mecliste!

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antplato’da ikinci el süreci başladı!

Ant Yapı'nın prestijli ilk ofis projesi Antplato’da ikinci el dönemi start aldı. Kiralamalar ve ikinci el satışla ilgili ekibimiz size yardıma hazır.

Düzce Eski Sanayi Sitesi el birliğiyle dönüşecek!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Eski Sanayi Sitesi esnafı ile Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuştu. Keleş “Dönüşümü el birliği ile özellikle esnaf kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Serdivan'da Her Mahalleye Bir Meydan projesi!

Serdivan Belediyesi ‘Her Mahalleye Bir Meydan Projesi’ kapsamında Kemalpaşa Mahallesinde hizmete soktuğu mahalle meydanı projesinden sonra otopark sorununa da el atıyor.

Eminevim'den mülteci çocuklara yardım eli!

Eminevim Habibullah Geredevi Vakfı’nın (HAGEV) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nden hibe alarak hayata geçirdiği Suriyeli Mülteci Çocuklarla El Ele Projesi Gala Töreni gerçekleştirildi.

Sakarya 2. El Oto Galericileri Sitesi için geri sayım başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin merakla beklediği 2. El Oto Galericileri Sitesi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

RE/MAX İkon, Kuriş Kule’nin 2. el satış-kiralama yetkisini aldı!

Ofisim İstanbul, Hukukçular Towers projelerinin 2. El yetkilerini alıpi doluluk oranını yüzde 100 ‘e yaklaştıran RE/MAX İkon; şimdi de Maltepe – Kartal bölgesinin en vizyon ofis projesi Kuriş Kule’nin 2. El Satış & Kiralama yetkisini aldı.

El Suveyket projesi Haberi

El Suveyket projesi

Mekke ile Medine'yi birbirine bağlayacak olan El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlandığı ve trenlerin 2015'te test edileceğini belirtti. Daha önce 11,1 milyar dolara mal olması öngörülen ve Cidde'den geçecek demiryolu projesinin maliyetinin tekrar gözden geçirildiği ve 14 milyar dolara çıkarıldığı kaydedildi. Trenlerin hızmm saatte 360 kilometreye kadar çıkabileceği kaydedildi. Projenin birinci safhasında zemin çalışmaları, köprüler ve tüneller inşa ediliyor. Bu safhayı Çin Demiryolu inşaat Şirketi, El Arrab Müteaahitlik Firması ve El Suveylem Şirketi'nden oluşan El Raci Birliği üstlendi. Toplam uzunluğu 450 kilometreyi bulacak demiryolu projenin ikinci safhasını ise Suudi-İspanyol konsorsiyumu üstlendi. 


İkinci safhada raylar, sinyalizasyon, elektrik ve iletişim sistemleri üzerinde çalışılacak ve 2015 sonuna kadar bitirilecek. Konsorsiyum, 12 yıl boyunca hattın bakım ve işletiminden de sorumlu...