27 / 04 / 2024

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.



Zorlu Enerji, iyi yaşam tutkunlarını ve sürdürülebilirlik perspektifinde değişim yaratan üreticileri bir araya getiren ‘Eco Love Fest’ etkinliğine Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi’yle katıldığını bildirdi. Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunanları destekleyen şirket, el emeği ürünleri Zorlu Center’da düzenlenen festivalde ziyaretçiler ile buluşturdu. 

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Zorlu Enerji’nin, daha güçlü bir Türkiye için sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın ancak kadınların yaşamın tüm alanlarına, özellikle ekonomiye katılımları, üretimde ve iş dünyasında aktif rol almalarıyla mümkün olacağına inancı dile getirildi.

Zorlu Enerji geçen yıl da festivalde yer alan Eko Kulübesi’nde Alaşehir Kadın Kooperatifi üyesi kadınların el emeği ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturmuştu. Bu yıl ise Temiz Hasat Tüketim Kooperatifinin desteklediği üreticilerin kendi topraklarında ürettikleri temiz ve sağlıklı ürünler festival ziyaretçileri ile buluştu. Festivalde; erişteden domates konservesine, nar ekşisine sergilenen el emeği  

TEMİZ VE SAĞLIKLI ÜRÜNLER

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Temiz Hasat’ın sözcülerinden Kerem Avcıergun, “Eco Love Fest”teki Eko Kulübe’de sergiledikleri temiz ve sağlıklı ürünlerin ziyaretçiler tarafından beğeni topladığını vurgulayarak 2017 yılında, kendisinin de aralarında olduğu 27 sivil toplum gönüllüsünün bir araya gelerek kadınlarımıza hem ekonomik hem de sosyal alanda yer açmak amacıyla Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi’ni kurduğunu hatırlattı. Avcıergun, bilgi ve emekleriyle ortak gaye için aynı çatı altında bir araya geldikleri kooperatif aracılığıyla; önceliklerinin kadın merkezli küçük çiftçi ailelerin kendi topraklarında ürettikleri temiz ve sağlıklı ürünleri, şehirde yaşayıp sofrasına güvenilir gıda koymak isteyenlerle buluşturmak olduğunu dile getirdi.

Kerem Avcıergun, özellikle kırsal bölgedeki kadınlarımızın kendi topraklarında kalarak bir yandan emeklerini değerlendirip çalışma hayatına girerek bilgi ve becerilerini artırmalarına, öte yandan kendileri için nasıl bir gelecek istediklerine bilinçli karar verebilme olanağına sahip olmalarına destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye ekonomisinin güçlenmesi açısından kadınların istihdama ve üretime katılımının önemli olduğunun altını çizen Avcıergun, Zorlu Enerji’nin bu alanda kendilerine verdiği desteğinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Avcıergun ayrıca kooperatiflerin finansal anlamda güçlenmesi ve gelişmesinin de Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön