27 / 04 / 2024

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.



bp Türkiye, enerji dönüşümünde gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında da faaliyet gösterdiği bölgelere katkı vermeye devam ediyor.

Gençlik, çeşitlilik, kapsayıcılık ve toplumsal faydayı sosyal sorumluluk anlayışının merkezinde tutan bp Türkiye, bu amaçla Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) ile de bir iş birliği gerçekleştirdi.

bp Türkiye ile kadınların kolektif bir şekilde eşitlikçi, kapsayıcı ve güçlü bir toplum oluşturma faaliyetlerini desteklemeyi hedefleyen ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan KEDV arasında gerçekleşen iş birliği çerçevesinde kadınların ürettiği el emeği ürünler bp istasyonlarında satışa çıkarılıyor. İlk olarak İstanbul ve Bodrum’daki 2 istasyonda satışa sunulacak ürünlerle kadınların ekonomik açıdan güçlenmelerine katkı sağlayacak bir pazar oluşması sağlanacak. Bu konuda adım atacaklarını belirten bp Türkiye Akaryakıt Dışı Gelirler ve Franchise Kanal Müdürü Arda Uncu “Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile amacımız toplumsal farkındalık oluşturarak kadın girişimlerine destek olarak onları güçlendirmek. Sürdürülebilir Geçim Kaynakları Yaratmak başlıklı kurumsal hedefimiz merkezli bu iş birliği ile amacımız yakın zamanda ürün çeşitliliğini artırmak ve 12 farklı istasyonumuzun bp express marketlerinde bu değerli ürünleri müşterilere ulaştırmak” şeklinde konuştu. 

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

KEDV’in kadınların yaşamlarını iyileştirme çabalarına destek olma ve yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirme hedeflerine yardımcı olacaklarını belirten ve bp olarak çeşitliliğin gücüne inandıklarına dikkat çeken Uncu, hayatın her alanında cinsiyet eşitliğini sağlamak, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her alanda fırsatlar ve kaynaklara eşit erişim hakkı verilmesi için büyük çaba gösterdiklerinin söyledi.

KEDV’DEN FİNANSAL OKURYAZARLIK

Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik kooperatifleşme hareketini başlatan KEDV, bünyesindeki NAHIL iktisadi işletmesi aracılığıyla da kadınlara iş modelleri geliştirme, ürün geliştirme, mikro kredi, pazarlama ve satış desteği veriyor.. Özellikle dar gelirli kadınların ailelerini ve toplumu geliştirme, dönüştürme güçlerine inanan KEDV, yerel yönetimler ve farklı sektörden birçok şirket ile de iş birliği içerisinde bulunuyor.


 

 


Geri Dön