17 / 05 / 2024

elazığ keban barajı

elazığ keban barajı

Elazığ'ın Keban ilçesi, Çırçır Şelalesi, Keban Baraj Gölü, alabalık tesisleri ve bazı tarihi eserleriyle dikkati çekiyor. İlçenin turizmden daha fazla pay alması için çalışmalar yürütülüyor...

Elazığ Keban TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ'nin Elazığ projelerinin detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki TOKİ Elazığ Keban projesinde kaç adet konut yapılacak? Elazığ Keban TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Elazığ Keban TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Elazığ Keban'a 75 deprem konutu yapılacak!

Elazığ Keban'a bağlı Üçpınar köyüne inşa edilecek olan 75 deprem konutunun detayları belli oldu.

Elazığ Keban'da hasar alan 2 okul yıkılıyor!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar alan Kaban İlçesindeki Musa Coşkun Ortaokulu ve Atatürk İmam-Hatip Ortaokulu yıkılacak...

Bekir Pakdemirli: Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerde hasar yok!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında bölgede bulunan baraj ve göletlerde hasar oluşmadığını açıkladı.

Elazığ Keban'da 60.1 milyon TL'ye icradan satılık balık üretim tesisi!

Keban İcra Dairesi, Elazığ ili, Keban ilçesi, Palu Çarşı Mahallesi, 29 ada, 24-25 parsel ve  Elazığ ili, Keban ilçesi, Fırat Mahallesi, 18 ada, 15 parselde yer alan balık üretim tesisini toplam 60 milyon 156 bin 713‬ TL'ye icradan satıyor...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karaleylek Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Elazığ Belediyesi ve YUFKAD tarafından, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasında bulunan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.

Hamzabey Barajı'nda inşaat tamamlandı!

Elazığ’ın Palu ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen Hamzabey Barajı’nda su tutulmasına başlandı.

Elazığ Keban'da acele kamulaştırma kararı!

Keban Şalt-2 TM İrtibat Hatları Projesi için bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı...

Elazığ'da 223 yıllık külliye restore ediliyor!

Elazığ’ın Keban ilçesinde yer alan 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yeniden hayat bulunuyor. İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir, külliyede restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacağını söyledi.

Elazığ Yusuf Ziya Paşa Camisi restore edilecek!

Elazığ'ın Keban ilçesinde 1794 yılında ibadete açılan ve bugüne kadar kesintisiz hizmet veren tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilecek.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

10 ilde acele kamulaştırma kararı!

Tunceli ve Kocaeli, Bandırma Edincik, Elazığ Keban, İzmir Bornova-Karşıyaka, Aksaray, Sivas, Antalya Alanya-Manavgat, Adana Kozan ve Düzce'de bulunan bazı projeler için acele kamulaştırma kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

elazığ keban barajı Haberi

elazığ keban barajı


Elazığ'ın Keban ilçesi, Çırçır Şelalesi, Keban Baraj Gölü, alabalık tesisleri ve bazı tarihi eserleriyle dikkati çekiyor. İlçenin turizmden daha fazla pay alması için çalışmalar yürütülüyor.


Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, ilçenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.


Elazığ-Keban karayolundaki genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçeye daha fazla ziyaretçi geldiğini belirten Baskın, ilçeyi geçen yıl yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getirerek, "İlçemize gelenlerin sayısının çok daha artacağını tahmin ediyoruz" dedi.


İlçeye gelenlerin önce Çırçır Şelalesi'ne ve Keban Barajı'na uğradığını ifade eden Baskın, "Çırçır Şelalesi, Keban Barajı'nın yapımıyla yarı yapay, yarı doğal yolla oluşmuş bir şelaledir. Buradaki restoran tarzı tesislerde vatandaşlarımıza hizmet sunuluyor ve türlü yemek çeşitleriyle vatandaşlarımıza alabalık ikramı yapılmaktadır" diye konuştu.


Ülkede herkes tarafından bilinen Keban Barajı'nın enerji üretiminin yanı sıra ziyaretçilere görsel şölen...