03 / 05 / 2024

Elazığ kovancılar konut projesi

Elazığ kovancılar konut projesi

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde depremzedeler için yaptırılan son 48 konut daha sahiplerine teslim edildi. 2010 yılında birçok evin hasar gördüğü depremle ilgili daha öncede bin 100 konut yapılarak sahiplerine verilmişti.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

ABD'de Ekim'de yeni konut başlangıçları, konut arzında yaşanan sert daralmanın inşaat sektörü üzerinde baskı kurmasıyla düşüşünü sürdürdü. ABD’de Ekim ayında yeni konut başlangıçları, konut talebinde yaşanan sert daralma sebebiyle düşmeye devam etti.

Elazığ Kovancılar TOKİ'de 240 taksit!

TOKİ'nin merakla beklenen Elazığ projelerinin detayları da belli oluyor. Peki TOKİ Elazığ Kovancılar projesinde kaç adet konut yapılacak? Elazığ Kovancılar TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Elazığ Kovancılar TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

6 soruda TOKİ Elazığ Sosyal Konut Projesi 2022! Elazığ ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Türkiye’de herkesin heyecanla beklediği TOKİ Elazığ 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Elazığ projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Elazığ 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

Yabancılar konut alımı için bu 70 ile akın etti!

Yabancıların geçtiğimiz sene Türkiye'de 70 ilde konut yatırımı yaptı. Yabancıların en çok tercih ettiği şehir İstanbul olurken Antalya ikinci, Ankara ise üçüncü oldu.

Yabancılar konut alımlarını hızlandırdı!

2021 yılında döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar bir çok piyasayı durma noktasına getirirken emlak sektörüne ise pozitif yansıdı. TÜİK verilerine göre yabancıya konut satışları geçen senenin aynı ayına göre yüzde 77,1 oranında arttı.

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Elazığ kovancılar konut projesi Haberi

Elazığ kovancılar konut projesi

Elazığ İl Afed Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Kovancılar ilçesinde TOKİ’ye yaptırılan deprem konutlarının sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Kura çekilmesinin ardından hak sahiplerine 2 bloktan oluşan 48 dairenin anahtarları verildi. Kovancılar Belediyesi Başkanı Hacı Akpınar, “2010 yılında ilçemizde talihsiz bir deprem olmuştur. Depremde birçok vatandaşımız canını kaybetmiş, mal kaybına uğramıştır. Güçlü devletimizin bu yaraları kısa sürede sardı. Özellikle hak sahiplerine bin 100 konut yapıldı. Son olarak yaklaşık 48 konutun yapıldı ve hak sahiplerine dağıtıldı. Bu devletin gücüdür” dedi.


2010 yılında Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Okçular köyü merkezli meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği, birçok evin hasar gördüğü depremle ilgili daha öncede bin 100 konut yapılarak sahiplerine verilmişti.


Milliyet


Haber Haberkent'te şöyle yer aldı;

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde depremzedeler için yaptırılan son 48...