01 / 07 / 2024

elazığ maden bakır işletmesi kapandımı

elazığ maden bakır işletmesi kapandımı

Bakır kenti Maden bir zamanlar tenis kortu, 5 hamamı, 3 sineması ve 30 bin nüfusuyla bölgenin ekonomisine katkı sağlarken, Bakır işletmesinin ünitelerinin kapanmasıyla hayalet kasabaya dönüştü...

Hurda fiyatlarına rekor zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! 1 Mart 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları yeni haftaya hareketli başladı. Dün gelen zamdan sonra bugün de hurda fiyatlarına zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Bugün hurda fiyatları ne kadar oldu? 1 Mart 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları fırladı! 27 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Hurda  fiyatlarına bugün zam geldi. Geçtiğimiz hafta sakin seyrine devam eden hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları fırladı! 27 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına dün indirim geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç TL? 21 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Demir fiyatlarına gelen zamdan sonra gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatlarına zam geldi mi? Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç TL? 21 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 20 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün zam gelirken gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 20 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir fiyatları kaç lira oldu? 16 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri artıracağına yönelik gelen açıklamalar doları yükseltti. Doların yükselmesiyle dün hurda fiyatlarına zam geldi. Peki hurda fiyatları bugün ne kadar? Bakır ve demir fiyatları kaç lira oldu? 16 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları arttı! 15 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Bakır ve demir fiyatları Çin'den gelen talep umutları arasında desteğini korurken  ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri artıracağı endişelerinin doları güçlendirmesi bakır ve demir fiyatlarını destekledi. Demir ve bakır hurda fiyatlarına zam geldi. 15 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Geçtiğimiz hafta bakır ve demir hurda fiyatlarına indirimlerin gelmesi ile düşüşe geçen hurda fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatları kaç lira? 11 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Bakır ve demir fiyatları dün düşüşe geçti. Bakır ve demir fiyatları düşerken gözler bakır ve demir hurda fiyatlarına çevrildi. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatları kaç lira?

Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira oldu? 10 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Demir fiyatlarına indirimin gelmesi ile gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira oldu? 10 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir yükselişe geçti! Bakır demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 9 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları Çin'de talep toparlanması umuduyla yükselişe geçerken demir cevheri fiyatları da Çin'de kredi verileri öncesi arttı. Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar? 9 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Altın ve gümüşü unutturdu! Dünyada ‘bakır’ endişesi! Uzmanlardan çok ciddi uyarı!

Bakır piyasalarında ‘Peru’ endişesi yaşanıyor. Dünyanın en büyük bakır üreticilerinden Peru’da artarak devam eden hükümet karşıtı gösterilerin, bu önemli metalin fiyatlarını daha da artıracağından kaygı duyuluyor.

Hurda fiyatlarına bugün zam mı geldi? Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda kaç lira? 8 Şubat fiyat listesi

Bugün bakır fiyatları yükselişe geçti. Bakırın yükselmesi ile gözler bakır hurda fiyatlarına çevrildi. Peki Hurda fiyatlarına bugün zam mı geldi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda kaç lira? 8 Şubat 2023 fiyat listesi...

elazığ maden bakır işletmesi kapandımı Haberi

elazığ maden bakır işletmesi kapandımı


Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde dağlık alana kurulu Elazığ’ın Maden ilçesinde milattan önce bakır yataklarının bulunarak işlenmesi nedeniyle ekonomik katkı sağlayan ilçe 1936 yılında bakır yatakları Etibank’a devredilerek ilçe halkına ve bölgeye önemli istihdam imkânı yarattı. 30 yıl önce 4 bin işçinin çalıştığı ve bakırla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlerin yoğun yaşandığı Maden ilçesi Doğu ve Güneydoğu’da tek tenis kortunun bulunduğu ünvanını aldı.


5 hamamın, 3 sinemanın, havuzlu villaların bulunduğu ilçede Bakır işletmesinin 1996 yılında Özer Çiller'in de ortağı olduğu Beroner firmasına satıldı. Bu özelleştirmeden sonra ilçede kötü gidişin başlangıcı oldu. 90’lı yıllarda Maden Bakır işletmesinin özelleştirilmesi ve iki ünitesinin kapatılmasıyla bakırla hayat bulan ilçede işçi sayısı 4 binden 100’e düştü. Fabrika borusu sustu. İlçede büyük bir göç yaşanırken 30 bin olan...