28 / 07 / 2024

Elazığ türbeler

Elazığ türbeler

Elazığ’ın tarihsel merkezini yeniden yaşatmak için yarın İstanbul’da panel yapılacak

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

TOKİ Elazığ Merkez 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 taksitle 2+1!

TOKİ tarafından inşa edilecek olan Elazığ projelerinin detayları da netleşiyor. Peki TOKİ Elazığ Merkez projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Elazığ Merkez TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Elazığ Merkez TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Elazığ Keban TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ'nin Elazığ projelerinin detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki TOKİ Elazığ Keban projesinde kaç adet konut yapılacak? Elazığ Keban TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Elazığ Keban TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Elazığ, Erzurum ve Rize için acele kamulaştırma kararı!

Elazığ, Erzurum ve Rize illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Malatya ve Elazığ için acele kamulaştırma kararı!

Malatya ve Elazığ illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Türkiye'de bir ilk: Elazığ'da yeni yaşam alanı kuruluyor!

Türkiye’de ilk kez üniversite, özel sektör, sivil toplum ve yerel yönetim bir araya gelerek, 6.8’lik depremin yıktığı Elazığ için ‘Umut-Elazığ’ adlı örnek bir proje hazırladı. Belediyenin tahsis ettiği 600 dönüm arazide eğitim, konut, sağlık, ticaret gibi 750 farklı yapı dizayn edildi.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Elazığ'da 11.8 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Elazığ 1. İcra Dairesi, Merkez ilçesinde bulunan iş yeri ve akaryakıt istasyonu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 817 bin 785 TL olarak belirlendi. 

Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan Elazığ'da inşaat yapım işi ihalesi!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Elazığ Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Elazığ'da inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Elazığ'da inşa edilecek yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor!

Merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da yıkımı tamamlanan ağır hasarlı binaların yerine yapılacak yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Elazığ'da 2 katlı betonarme işyeri ve akaryakıt istasyonu 11.8 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Elazığ 1. İcra Dairesi, Elazığ ili, Merkez ilçesi, Sarayatik Mahallesi, istasyon mevkii, 1 ada 104 parsel'de yer alan 2 katlı betonarme işyeri ve akaryakıt istasyonu 11 milyon 817 bin 785 TL'ye icradan satıyor...

Elazığ türbeler Haberi

Elazığ türbeler

“Harput” denince aklınıza gelen o duygulu türkülerin, coşkulu oyunların, gizemli deyişlerin, masalların, efsanelerin, şiirlerin, destanların ve her şeyin sadece konservatuvarlarda ya da folklor derneklerinde yaşatılması yeterli midir?


Yanıtın “hayır” olduğunu her Harput ziyaretimizde üzülerek görüp dertleştiğimiz muhtar Feyzi Kahraman bir keresinde demişti ki; “Bazı restorasyonlar ne kadar güzel olursa olsun, terk edilmiş bu kentin yeniden eski canlı günlerine dönmesini sağlamadan, ‘Harput kültürü’nü yaşatamayacağız.”


Tarihi kentin çalışkan “Harput Merkez Mahallesi Muhtarı” Kahraman çok haklıydı; çünkü kültür “yerinde” ve “yaşanarak” üretilmeden; sadece turistik amaçla değerlendirilebilecek bir “mal” değil. O eski evler, sokaklar, meydancıklar, eski pazaryerleri, çarşısı, camisinden çeşmesine her şeyiyle Harput, “insan”la buluşmadan, Anadolu’nun nam salmış “Harput Kültürü” nasıl var olabilirdi ki?


İşte bu gerçek, yıllardır Elazığ’da düzenlenen “Harput etkinlikleri”nin de temel amacını oluşturdu....