07 / 05 / 2024

Elazığda kente giriş kapıları yapılacak

Elazığda kente giriş kapıları yapılacak

Başkente geçtiğimiz yıl yapılan şehir kapıları, başka şehirlere örnek oluyor. Elazığ Belediyesi de kente giriş kapıları yapmak için harekete geçti.

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da 105 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için 11 farklı yerde hayata geçirilen toplam 105 konutun kuraları çekildi. İşte detaylar...

Elazığ'da 6,8 şiddetindeki deprem sonrası yıkılan evler TOKİ tarafından yeniden inşa edildi

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı.

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde konutları yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma sürdüren TOKİ tarafından, 23 bin 249 konuttan oluşan projenin yüzde 90'ı bitirildi. 

Elazığ'da depremin verdiği zarar büyük ölçüde telafi edildi!

Elazığ'da depremin yarattığı hasar devletin eliyle gideriliyor. Peki üzerinden 2 yıl geçen depremin ardından neler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremin ardından  24 bin yeni konut inşa edilmişti. Konteyner kentte kalan kiracılara bu konutların verilip verilmeyeceği  merak konusu olurken AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu konuya açıklık getirdi.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da 1894 deprem konutu için kura çekildi! 

Elazığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8 ve 5.3'lük depremler sonrası Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen 1894 deprem konutu için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Elazığ'da deprem konutları için kura çekimi yapıldı!

Elazığ'da inşa edilen 379 adet deprem konutu için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Elazığda kente giriş kapıları yapılacak Haberi

Elazığda kente giriş kapıları yapılacak

Belediyenin açtığı ihaleye katılacak şirketlere getirdiği şart ise, “Ankara'ya yapılmış ve uzun süre kamuoyu gündeminde kalmış olan kapı modellerinden yararlanılması” oldu. İhale dosyasına da Ankara'nın kapılarının fotoğraflarının bulunduğu bir dosya eklendi. Elazığ'ın doğu ve batı girişlerine yapılacak 2 giriş kapısının mimari-mühendislik projesine yönelik hizmet alımı ihalesi, 2 Ekim'de yapılacak. 


Elazığ Belediyesi'nin yaptıracağı kapılarda örnek aldığı Ankara şehir kapıları, 2014 yılında yapıldı. Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa girişlerinde yer alan devasa kapılar, geçen yılki yerel seçimlerden hemen önce 15 Mart'ta resmi olarak açıldı. 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan kapılar için önce 11 Aralık 2013'te bir ihale yapıldı. 3 kapının yapımını içeren ihalede, toplam 14 milyon 680 bin TL'lik sözleşmeye imza atıldı. İhaleyi Detvar İnşaat-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret...