02 / 05 / 2024

Elazığı turizmde ziyaret eden kişi sayısı

Elazığı turizmde ziyaret eden kişi sayısı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığ'a gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 52'lik bir artış yaşandığını ve toplam sayının 153 bin 76'ya ulaştığını söyledi.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Elazığ'da 15 bin deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Elazığ'da deprem konutlarını ziyaret eden Elazığ Valisi, Erkaya Yırık 21 bin deprem konuttan 15 bininin bittiğini dile getirdi. 

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ deprem bölgesine giderek incelemeler yaptı. Malkoç, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti.

Murat Kurum, Elazığ'da evleri hasar gören vatandaşlarla bir araya geldi!

Elazığ'daki depremde evleri hasar gören depremzedeleri ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi...

Turizmde ziyaretçi sayısı artıyor ancak gelir düşüyor!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden "Haftanın Gayrimenkul Notları"da bu hafta turizm sektörüne yönelik analizleri kaleme aldı...

Elazığ Hilton 6 Aralık'ta açılıyor!

Elazığ'ın marka yatırımlarından biri olan Elazığ Hilton Otelin açılışı 06 Aralık 2016 tarihinde yapılıyor. Otel Müdürü Şeyda Ahlatoğlu Elazığ TSO Başkanı Alan'ı ziyaret ederek açılışla ilgili bililer verdi.

Elazığlı müteahhitler, İdris Alan'ı ziyaret etti!

Elazığ TSO'nun 1300 üyesi ile en yoğun olarak yer aldığı müteahhitlik grubuna üye olan firma temsilcileri Elazığ TSO Başkanı İdris Alan'ı makamında ziyaret ederek İmar Revizyon Planı ile ilgili mağduriyetlerini gidermede öncülük ettiği ve sorunu çözüme kavuşturduğu için teşekkür ettiler.

Malatyalı ve Elazığlı inşaat müteahhitleri buluştu!

Elazığlı Müteahhitler Derneği, MİMDER'i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Toplantı sonucunda gerektiği hallerde ortak hareket etme sonucu alınarak ilerleyen zamanlarda tekrar toplantı gerçekleştirme kararı alındı.

Elazığ'ı 153 bin turist ziyaret etti!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığ'a gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 52'lik bir artış yaşandığını ve toplam sayının 153 bin 76'ya ulaştığını söyledi.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Abdurrahman Arıcı: Turizmde herhangi bir olumsuzluk öngörmüyoruz!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kumluca Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Önümüzdeki sezon için turizmde herhangi bir olumsuzluk öngörmüyoruz" dedi.

Elazığı turizmde ziyaret eden kişi sayısı Haberi

Elazığı turizmde ziyaret eden kişi sayısı

İI Kültür ve Turizm Müdürü Oztürk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "İlimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtarak, ilimize gelen turist sayısını artırmak amacıyla ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda Elazığ'da turist sayısı geçen yıla göre yerli turist sayısında ortalama % 49, yabancı turist sayısında % 102'i olmak üzere toplamda %52 oranında bir artış gerçekleşmiştir. 



2013 yılı sonuçlarına göre, 2.631 yabancı, 98.275 yerli olmak üzere toplam 100.906 kişi ilimizi ziyaret etmiş iken, 2014 yılı sonunda yabancı turist sayısı 5.835, yerli turist sayısı 147.241 olmak üzere toplam 153.076 kişiye ulaşmıştır. 2013 ile 2014 yılı arasındaki toplam ziyaretçi sayısı farkı 52.170 kişi olmuştur. İlimizde turizmin gelişmesinde temel unsurlardan olan konaklama ve seyahat acentası sayısında ciddi...