17 / 05 / 2024

Elbasan Hünkar Camisi düzenleme çalışmaları

Elbasan Hünkar Camisi düzenleme çalışmaları

Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, komünizm döneminde tahrip edilen Osmanlı dönemine ait eserlere sahip çıkıyor. Elbasan Hünkar Camisi'nin restorasyon çalışmalarının şehirdeki Müslümanların yardımları sayesinde tamamlandığını vurguladı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Boss To Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boss To Turizm Gıda İnşaat Ticaret Şirketi Esenler’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Perk ve Hünkar Perk tarafından kuruldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi ile AKM'de incelemeler yaptı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı hız kesmeden devam eden Taksim Camisi ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) incelemeler yaptı.

Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camisi yetkililerince mali destek alma şansına sahip olmayan vatandaşlara kira yardımı yapıldı.

His Danışmanlık Turizm Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

His Danışmanlık Turizm Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hünkar Çetindere tarafından kuruldu.

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Gebze Hünkar Çayırı yapılaşmaya açılıyor!

Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan 133 dönümlük Gebze Hünkar Çayırı ranta açılıyor.

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş Camisi'ni hizmete açtı.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Yunanistan Faik Paşa Camisi'ni restore edecek!

Balkan Savaşı’ndan önce Yunanistan’ın Yanya kentine bağlı bir kasaba olan Arta’daki Faik Paşa Camisi Yunan hükümeti tarafından restore edilecek.

Elbasan Hünkar Camisi düzenleme çalışmaları Haberi

Elbasan Hünkar Camisi düzenleme çalışmaları

Ülkenin orta kesimlerindeki Elbasan'da, Sultan II. Bayezid tarafından 1492 yılında yaptırılan ve komünizm döneminde ibadete kapatılıp tahrip edilen Hünkar Camisi, Müslüman vatandaşların yardımları ile restore edildi.


Ülkedeki en eski camilerden biri olan Hünkar Camisi, kent merkezindeki Elbasan Kalesi'nin içinde bulunuyor.


Cami imamı Gezim Karay,  yaptığı açıklamada, caminin komünizm dönemine kadar ibadete açık olduğunu ancak ülkedeki birçok cami gibi Hünkar Camisi'nin de komünist rejim döneminde tahrip edildiğini aktardı.


O dönemde caminin minaresinin yıkıldığını, diğer bölümlerinin ise farklı amaçlar için kullandığını anlatan Karay, "Komünizm döneminin sona ermesiyle bu cami bir kimlik haline dönüştü. Hünkar Camisi, kent merkezinde bulunması ve dinimiz için tarihi bir iz olması dolayısıyla şehrin en önemli camilerinden biri" diye konuştu.


Caminin onarımı için gerek şehirde gerekse ülke genelinde ve yurt dışında yaşayan...