29 / 04 / 2024

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açıldı!

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş Camisi'ni hizmete açtı.



Yatırımlarına son sürat devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan 11 Nisan Kurtuluş Camisi açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak Şanlıurfa Büyükşehir tarafından hayata geçirilen 11 Nisan Kurtuluş Camisi, 11 Nisan Şehir Parkına bağlayan üst geçidi, yürüyen merpeni, 2 asansörü ve toplam 6 girişi ile tamamı Şanlıurfa taşından yapıldı. Camii içerisindeki alanlara Osmanlı ve Selçuk sanatına uygun nakış ve desenler de işlendi.

Gerek konumu gerek ise büyüklüğü bakımından Şanlıurfa’nın en büyük merkez camileri arasında yer alan  11 Nisan Kurtuluş Camiinde 1000 metrekarelik namazgâh katı, 320 metrekarelik mahfil katı, 1.000 metrekare avlusu ile 4 adet tek şerefeli minare bulunuyor. 1.000 metrekare büyüklüğünde 10 küçük kubbesi, 20 revaklı avlusu da bulunuyor.

11 Nisan Kurtuluş Camii'nin açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Vehbi Beyaz, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Taştan, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Çıdır, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmak, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Kanaat Önderleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 


Geri Dön