08 / 05 / 2024

Elbistan santral kaynakları

Elbistan santral kaynakları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan kömür havzasında yapılacak santral konusunda Çin’in durumuna ilişkin temas başlattıklarını belirterek, B planını da uygulamaya koyduklarını söyledi...

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Çin, denize yüzer nükleer santral inşa edecek!

Çin açık denizde "yüzer" nükleer santral inşa edebileceğini duyurdu. Deniz kaynaklarından azami derecede faydalanmak istediğini açıklayan Çin, "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırmak istediğini belirtiyor.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

İğneada bölgesine yapılacak nükleer santral tepki topladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un, Türkiye’nin üçüncü nükleer santral için doğa harikası İğneada’yı işaret etmesi çevreciler arasında büyük tepkiye yol açtı.

3. nükleer santral Kırklareli İğneada’ya!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, nükleer enerjinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, “3'üncü nükleer santral için Kırklareli İğneada bölgesinde arkadaşlarımız yoğunlaşıyorlar" dedi.

3'ncü nükleer santral İğneada'ya mı yapılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de yapılacak üçüncü nükleer santral için Kırklareli'nin İğneada bölgesinin planlandığını söyledi.

3. nükleer santral İğneada’ya yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 3. nükleer santral konusunda firmalarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Katarlular ve Japonlar ortak olacak!

14 milyar dolara mal olacak Afşin-Elbistan santralına ilgi gösteren Katarlı Nebras, Japonlarla işbirliği anlaşması imzaladı. Nebras'ın ortakları Chubu, Marubeni ve Mitsubishi oldu..

Afşin-Elbistan A Termik Santrali devrediliyor!

Afşin-Elbistan A Termik Santralı, ERGVerbund ortaklığına devrediliyor. Devlet, Akkuyu ve Sinop’a inşa edilecek nükleer santralların ardından yıllar sonra bir kömür santralı için 20 yıl boyunca elektrik alım garantisi verdi..

Katar Kahramanmaraş'ta kömür yatırımı yapacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Afşin Elbistan Santralı malum çevreyle alakalı bir kısım haklı hassasiyetlerin oluştuğu bir santraldır.İnşallah Kahramanmaraş’a önümüzdeki kısa vadede yaklaşık 4 yıl içerisinde 3.6 milyar dolarlık daha yatırım yapılacak.

Bakan Yıldız'dan 3. Nükleer Santral Projesi'nin yeri ile ilgili açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 3. Nükleer Santral projesi ile ilgili konuştu. Yıldız, 3. (nükleer) santralle alakalı herhangi tespit edilmiş yer bulunmamaktadır." dedi.

2014’ün ilk 6 ayında 2 bin 625 megavat gücünde santral devreye alındı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Şu anda 1002 santralimiz üretimde. 2014’ün ilk 6 ayında 2 bin 625 megavat gücünde santral devreye alındı. Devreye alınan bu santrallerin yatırım bedeli 7 milyar lira" dedi

Elbistan santral kaynakları Haberi

Elbistan santral kaynakları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan kömür havzasında yapılacak santral konusunda Çin’in durumuna ilişkin, “Bir temas var, başladı. Gerçekten B planını hemen uygulamaya koyduk”...