30 / 04 / 2024

ELDER indirimli elektrik

ELDER indirimli elektrik

ELDER, 2-2,5 milyon dar gelirli meskene "indirimli elektrik" verilmesine yönelik proje hazırlıyor. Uğur Yüksel, dar gelirli tüketicinin elektrik faturasında indirim yapılması ve bu tutarın devlet tarafından karşılanması için çalışma yaptıklarını anlattı.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Faturası yüksek gelenlere indirimli elektrik geliyor! İşte merak edilen o formül!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarını masaya yatıracak. İşte detaylar...

ELDER'den dikkat çeken elektrik faturası açıklaması! Tarifelere dikkat!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER),Elektrik faturalarında Aralık 2021 tüketimi eski tarifeye göre fiyatlandırılmakta, 2022 Ocak ayına ait tüketimlerin ise mevcut dönem tarifesi ile kademeli olarak fiyatlandırıldığını bildirdi.

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Dikkat! İndirimli elektrik için son fırsat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca yayımlanan son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilmek mümkün.

ELDER: Fatura tahsilatlarının ertelenmesi salgın sürecini kapsamıyor!

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen, olası bir afet durumunda elektrik ve doğal gaz faturalarının tahakkuk ve tahsilatlarının ertelenmesine yönelik uygulamanın yeni tip koronavirüs dönemini kapsamadığını bildirdi.

CLK Akdeniz Elektrik'ten indirimli elektrik fırsatı!

Antalya, Burdur, Isparta illerinin enerji tedarik şirketi CLK Akdeniz Elektrik, sağladığı indirimli elektrikle vatandaşlara destek veriyor.

ELDER elektrik faturalarında tasarruf yöntemlerini açıkladı!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) elektrik faturalarında tasarruf sağlamanın yollarını açıkladı. Peki, Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? Elektrik faturasını düşürmenin yolları nelerdir? İşte madde elektrik faturasının düşürmenin yolları...

Elektrik tarifesi saatleri 2015!

Mesken ve işyerlerinde kullanılan elektrik saatinin akıllı saat ile değiştirilmesi halinde elektrikte indirimli tarife kullanılmış oluyor. Bu tarifede belirlenen saatlerde elektrik daha ucuz oluyor. İşte elektrik tarifesi saatleri 2015

Elektrik hafta sonu tarifesi 2015!

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektrik hafta sonu indirimli mi? İşte elektrik hafta sonu tarifesi 2015...

Elektrik faturası neden fazla gelir?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik faturası neden fazla gelir? ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in açıklaması..

İzmirli esnafa indirimli elektrik!

İZMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile Zorlu Enerji arasında imzalanan protokol ile esnaf işyeri ve konutlarında indirimli elektrik tarifesinden faydalanacak. Esnaf yılda 720 TL’ye kazanç sağlayacak...

Dar gelirliye elektrik indirimi!

Dar gelirliye elektrik indirimi yapılacak. Dağıtım Hizmetleri Derneği ( ELDER ), Türkiye’de yaklaşık 2-2.5 milyon dar gelirli meskene ‘ indirimli elektrik ’ verilmesine yönelik proje hazırlıyor.

ELDER indirimli elektrik Haberi

ELDER indirimli elektrik



Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Türkiye'de yaklaşık 2-2,5 milyon dar gelirli meskene "indirimli elektrik" verilmesine yönelik proje hazırlıyor. ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, dar gelirli tüketicinin elektrik faturasında indirim yapılması ve bu tutarın devlet tarafından karşılanması için çalışma yaptıklarını anlattı.


Tüketicinin Desteklenmesi Çalışma Grubu olarak proje detaylarını kısa sürede bir kitapçıkta toplayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını bilgilendireceklerini, daha sonra sübvansiyonu sağlaması öngörülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına öneri olarak sunacaklarını bildiren Yüksel, çıkış noktalarının Elektrik Piyasası Kanununun "tarifeler ve tüketicilerin desteklenmesi" başlıklı bölümü olduğunu belirtti.


Kanunun sözünü ettiği bölümünde, "Kurulca sosyal ve ekonomik durumlar gözetilerek belirlenecek bir miktarın altında elektrik enerjisi tüketen tüketiciler için ayrı tarife yapılabilir. Son kaynak tedarik yükümlülüğü kapsamında uygulanması öngörülen tarifeler tedarik lisansı sahiplerince ayrıca teklif...