05 / 05 / 2024

elektrik aboneleri 2016

elektrik aboneleri 2016

Ödenmemiş elektrik faturaları ile ilgili olarak yapılan işlemleri değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Enerji Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Bülent Çebin; “firmaların alacak tahsili için yaptıkları uygulamalar, mevzuata aykırı” dedi.

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak, "Mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh olarak belirlenmiştir. Bu oran 32 milyon aboneyi kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul sektörü 2019'un ilk yarısında bilgi güncellemeyle hareketlendi!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in 2016 yılından bu yana düzenli olarak açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre, 2019 yılının ilk yarısında İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4’lük artışla 276 bine yaklaştı...

3 ilde 3 milyon ev için elektrik üretiliyor!

Türkiye'nin toplam rüzgar kurulu gücü, 2016 sonu itibarıyla 6 bin 106 megavata kadar ulaştı. İzmir yaklaşık 1,3 milyon, Balıkesir 1 milyon, Manisa ise 753 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretiyor.

İstanbul'da elektrik kesintisi 7 Ekim 2016!

İstanbul'un Avrupa yakasındaki bazı ilçelerde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 7 Ekim Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

Edirne Eski Elektrik Fabrikası’nın inşaatı bu ay bitecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eski Elektrik Fabrikası’nı 29 Ekim 2016 tarihinde açmayı planladıklarını belirtti.

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği değişikliği!

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

Sincan TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesinin ÇED tarihi 20 Haziran!

Ankara İli, Sincan İlçesi İncirlik Mahallesin tesis edilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattının ÇED toplantısı 21 Haziran 2016 tarihinde saat 11:00'da gerçekleşecek.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Bomonti Elektrik Mühendislik'in genel kurul toplantısı 15 Haziran'da!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. 2015 Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Haziran 2016 Çarşamba günü, saat 14.00'te Şişli'de yapılacak.

Kalecik TM Elektrik Enerjisi Hattı Projesi'nin ÇED toplantısı 7 Haziran'da!

Ankara ve Kırıkkale'de yapılması planlanan Kalecik TM-TCDD İzzettin TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesi'nin ÇED toplantısını 7 Haziran 2016 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

elektrik aboneleri 2016 Haberi

elektrik aboneleri 2016

Ödenmemiş elektrik faturaları ile ilgili olarak yapılan işlemleri değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Enerji Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Bülent Çebin; “firmaların alacak tahsili için yaptıkları uygulamalar, mevzuata aykırı” dedi.

 

Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Enerji Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Bülent Çebin konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Elektrik faturalarının herhangi bir nedenle ödenmemesi üzerine firmaların fatura tahsilinde izleyecekleri süreç 08.05.2014 tarihli Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ile açıkça ve ayrıntılı olarak belirlenmiştir.

Yönetmeliğin 15. maddesi gereğince, tüketicinin faturasını son ödeme tarihine kadar yapmaması durumunda;

-Firma tarafından tüketiciye yazılı olarak bildirim yapılarak, borcun en az beş iş günü içinde ödenmesi gerektiği, verilen süre içinde borcun ödenmemesi durumunda elektrik enerjisinin kesileceği bildirilmelidir.

-Tüketicinin yazılı ikinci bildirime rağmen borcunu ödememesi durumunda, elektrik enerjisi kesilir. Bu işlemle...