24 / 11 / 2024

elektrik affı kanunu

elektrik affı kanunu

Kaçak evlere elektrik affı yasası kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununa geçici madde eklenerek, kaçak binaların elektrik abonesi olmasının önü açıldı. İşte 2008 yılında yürürlüğe giren kanun hükümleri...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

O borçlar siliniyor! Teklif Meclis'ten geçti! İşte detaylar!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'ten geçti. İşte haberin detaylar!

İmar affı kanunu 2021'de devam edecek mi?

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı kanunu ile milyonlarca kişi evleri için yapı kayıt belgesi aldı. Peki imar affı kanunu 2021'de devam edecek mi? İmar affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Şebeke yatırımlarına yapı kayıt belgesi düzenlemesi!

Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Kartepe Belediyesi emlak vergisi affı için uyardı!

Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kabul edilen vergi affı kanunu başvuruları 27 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. 

İmar Affı Kanunu 2018!

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı yasası TBMM Başkanlığına sunuldu.

İmar Affı Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda!

CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, "İmar Affı Kanunu'nun uygulamasının ilk yıllarında vatandaşlarımızın bir kısmı tapusunu aldı. 34 yıldır bu vatandaşlarımızın çok önemli kısmı tapu bekliyor" dedi. 

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden vergi affı uyarısı!

Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Vergi Affı Kanunu Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenimahalle Belediyesi vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak yapılandırmadan faydalanmaları uyarısında bulundu.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

elektrik affı kanunu Haberi

elektrik affı kanunu

Kaçak evlere elektrik affı yasası!

Kaçak evlere elektrik affı yasası kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununa geçici madde eklenerek, kaçak binaların elektrik abonesi olması sağlandı.


Bu değişiklik, 2008 yılında yürürlüğe giren 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yapıldı.


Kaçak evlere elektrik affı yasasına göre, yapı kullanma izni olmayan yapılarda, kullanma izni alınıncaya kadar ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabiliyor. 


Geçici madde 11:

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (yani 26/07/2008 tarihine kadar) yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; 


yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine...