28 / 04 / 2024

elektrik borcu nasıl yapılandırılır

elektrik borcu nasıl yapılandırılır

TEDAŞ elektrik borçları için yeniden yapılandırma müjdesi verdi. 3 milyar lirayı aşan alacağın yeniden yapılandırması toplam 200 bin kişiye yeniden umut oldu.

Elektrik borcu yapılandırmaları için son 5 gün!

Torba Yasa kapsamında yer alan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. Elektrik borcu yapılandırmaları için son 5 gün bulunuyor...

Elektrik borcu olanlar dikkat! Son 3 gün!

Elektrik borcu olanlar, 30 Kasım'a kadar dağıtım şirketleri, perakende satış şirketleri veya Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) bölge koordinatörlüklerine başvuruda bulunarak borçlarını taksitlendirebilecek.

Elektrik borcu yapılandırma 2014!

2014 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa'nın geçici 2. maddesi gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. İşte elektrik borcu yapılandırma 2014..

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar bu rakamı görür görmez resmen yıkılacak! Hemen bakın!

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonucu dolar endeksi yükseldi ve dolar değer kazandı. Bu yükseliş devam edecek mi? Dolar ne kadar olacak? Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! 

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

elektrik borcu nasıl yapılandırılır Haberi

elektrik borcu nasıl yapılandırılır


Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), 3 milyar lirayı bulan alacağını yeniden yapılandırmak için hazırlıklara başladı. Yeniden yapılandırma kapsamında yaklaşık 200 bin borçlu bulunuyor. TEDAŞ'ın alacakları tarımsal sulama, resmi kurumlar ve belediyelerden oluşuyor.


Normal mesken konutlar ise bulunmuyor. Kayseri hariç 20 elektrik dağıtım bölgesinden de TEDAŞ'ın alacağı bulunuyor. Tarımsal sulama alacağının önemli bir bölümü Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden kaynaklanıyor. Yeniden yapılandırmayı düşündüklerini ifade eden üst düzey bir TEDAŞ yetkilisi, ilgili bakanlıklarla konuyla ilgili görüşmelerin olduğunu bildirdi. Edinilen bilgilere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılacak görüşmenin ardından elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması için düğmeye basılacak.


3.5 MİLYAR BORÇ DEVRALINDI


Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirmelerinde özelleşen dağıtım şirketlerinin bazı borç ve alacaklarını devraldıklarını belirten TEDAŞ yetkilileri "Devraldığımız alacaklar yaklaşık 3.5...