05 / 07 / 2024

Elektrik ihracatında yeni düzenlemeler

Elektrik ihracatında yeni düzenlemeler

İthalat veya ihracat hakkı elde eden lisans sahibi tüzel kişiler tarafından tesis edilen hatlar hariç olmak üzere, bir enterkonneksiyon hat kapasitesinin kullanıcıya tahsis süresi bir defada 1 yılı geçemeyecek...

Altında yeni operasyon çekilecek! 1 gram bile altını olanlar acil! İslam Memiş ''sakın tuzağa düşmeyin'' diyerek uyardı!

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altında yeni operasyonun çekileceğini açıklayarak yatırımcıları uyardı.

Altında yeni döneme girilecek diyen Hatice Kolçak altının geleceği seviyeyi açıkladı!

Altın, dolar ve kripto para piyasası ile ilgili yaptığı yorumlarla bilinen ünlü ekonomist Hatice Kolçak ''altında yeni döneme girilecek'' diyerek altının geleceği seviyeyi açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarında yeni indirim var mı? Son dakika rakamları peş peşe açıklandı! Sürücüler hemen bakın!

Akaryakıt fiyatlarında yeni indirim var mı sorusunun yanıtı sürücüler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Benzin, motorin ve LPG'de son dakika rakamları peş peşe açıklandı... Sürücüler hemen bakın...

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği sık sık merak ediliyor. Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Çekici ihracatında rekor! Yüzde 51 arttı!

Türkiye'den yapılan çekici ihracatında adeta rekor kırıldı. 2023’ün ilk 6 ayında 1 milyar 123 milyon 230 bin dolarlık çekici ihracatı gerçekleştirildi.

Elektrik faturalarında yeni gelişme! 400 lira iade edilecek

Elektrik faturası yüklü gelenlere iyi haber... Başvuru yapan vatandaşlara şartları karşıladığı takdirde 400 TL para iadesi yapılacak. Sadece elektrik faturaları için geçerli olacak. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar…

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika! Akaryakıt fiyatlarında yeni zam ya da indirim geldi mi? Hemen bakın!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika... Akaryakıt fiyatlarında yeni zam ya da indirim geldi mi? Hemen bakın...

TMO'dan son dakika açıklaması! Hububat alımlarında yeni dönem başlıyor!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımlarında yeni döneme başlandığına dair açıklama geldi.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Elektrik ihracatında yeni düzenlemeler Haberi

Elektrik ihracatında yeni düzenlemeler

İthalat veya ihracat hakkı elde eden lisans sahibi tüzel kişiler tarafından tesis edilen hatlar hariç olmak üzere, bir enterkonneksiyon hat kapasitesinin kullanıcıya tahsis süresi bir defada 1 yılı geçemeyecek.


 Elektrik ithalatı ve ihracatını düzenleyen yeni yönetmelik yayımlandı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yönetmelik, elektrik piyasasında, elektrik enerjisi ithalat ve ihracat faaliyetine ilişkin usul ve esaslar ile uluslararası enterkonneksiyon hatlarının kapasite tahsisine ve sınır ötesi elektrik enerjisi ticaretine yönelik kullanımına ilişkin esasları düzenliyor.


Uluslararası enterkonneksiyon şartı oluşmuş ülkelerden elektrik enerjisi ithalatı veya ihracatı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygun görüşü doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurul onayı ile yapılacak.


Lisanslarında yer alması kaydıyla özel sektör tedarik lisansı sahibi şirketler, elektrik enerjisi ithalat veya ihracatı...