27 / 04 / 2024

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.



GTIP 842810 numaralı harmonize sisteminde komple asansör sektörü ihracat rakamlarına göre, dünya toplam ihracatının 6,5 milyar dolar olduğu asansör sektöründe; Çin 1,6 milyar dünyada ilk sırada yer alıyor. Çin’i izleyen ülkeler ise yakın coğrafyadan 4 Avrupalı ülke; İspanya, İtalya, Almanya ve Hollanda oldu. Öte yandan, Slovakya, Amerika, İsveç ve sonra ise Türkiye ilk 10'un içerisinde yer alıyor.

dunya.com’un haberine göre, komple asansör ihracatında Türkiye, 2 bin km ortalama uzaklıkta coğrafyaya daha çok ihracat gerçekleştirirken; Çin 6110 km ortalamasında çalışıyor. Türkiye asansör sanayinin büyümesi, uzak ülkelere yönelmekle olacak.

 Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Türkiye’nin sektördeki en büyük ihracat müşterisi Rusya Federasyonu oldu. Rusya’yı Cezayir, İsrail, Irak ve Ukrayna izledi. Bunun yanı sıra, Gürcistan, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kazakistan ilk 10’da en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında yer aldı.

Öte yandan, Türkiye, 843131 GTİP kod numarasıyla asansör, yürüyen merpenler ve kaldırma üniteleri yedek parça, alanında da dünyada 8’nci sırada yer alıyor. Asansör yan sanayi ihracatında Türkiye’nin önündeki rakipleri geçme ihtimali daha yüksek.

‘TURKİSHEXPORTER’DA ASANSÖR SEKTÖRÜNÜ ÖNE ÇIKARACAĞIZ’

Türkiye ihracatının güçlü sektörler için özel çalışma içerisinde olduklarını söyleyen TurkishExporter Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Dikici, bunlardan bir tanesi asansör olduğunu ifade etti.

 Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Dikici, sözlerine şöyle devam etti: "Ülke ihracatında en iyi konumda olduğumuz ve büyümede önü açık 50 tane sektör seçtik. Bu sektörlere yönelik olarak üyelerimize özel destekler sağlayacağız. Aynı zamanda, resmen ‘Haydi şu ülkelerde, şu adreslere yoğunlaşın’ diye ihracat pazar araştırması dosyaları hazırlayacağız. Bu sektörlerden biri de asansör sektörü olacak. Sektörü ve firmaları yakından takip ediyoruz. Ana sanayide 10, yan sanayide 15 firma için özel ticari istihbarat desteği vereceğiz. Ayrıca, onlarla beraber adeta sahada olacağız. İlk olarak rakip zayıf ülkelerin pazarlarında müşterilerimize yeni müşteriler bulacağız. Daha sonrasında ise uzak coğrafyalarda Türkiye’nin önünü açacağız."

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika kök maaş ve 10 bin TL ek ödeme müjdesi! Acil bakın!

SGK’dan 4A ve 4B’lilere müjde! Sadece 120 prim günü olanlara sürpriz ödeme müjdesi! Ne kadar ödeme yapılacak?

Altında sıcak saatler! Altın fiyatları ne durumda? İşte son dakika altın fiyatları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön