03 / 05 / 2024

elektrik iletim sistemi dönüşümü

elektrik iletim sistemi dönüşümü

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülerek yerin altına alınıyor.

TEİAŞ'tan önemli açıklama: Elektrik kısıtlaması geliyor!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yaptığı açıklamada elektrik arz talep dengesinin sağlanması için iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program kapsamında kısıntı uygulanacağını belirtti.

2022 yılı için elektrik zam oranları belli oldu!

Yeni yılda elektrik faturalarında kademeli tarife sistemi uygulanacak. Yeni sistemle beraber elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 arası zam yapıldı.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den kazı açıklaması!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den (TEİAŞ), büyükşehirlerde belediyeler ve üçüncü şahıslar, kırsal bölgelerde ise Karayolları Genel Müdürlüğünce kurumdan izin alınmadan yapılan inşaat ve kazı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı...

Kartal-Kaynarca Metrosu'nun elektrik işlerini Orge Elektrik yapacak!

Orge Elektrik, 4,5 kilometre uzunluğundaki Kartal-Kaynarca Metro güzergahında 3 istasyonda 5 trafo merkezinde 34,5 kilovolt şalt sistemi kurdu.

Katı Atık Yönetim Sistemi 400 bin konuta elektrik veriyor!

Katı Atık Yönetim Sistemi kapsamında 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılanıyor.

Antalya ve Muğla Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya İli, Elmalı İlçesi, Muğla İli, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri sınırları içerisinde Elektrik Enerji İletim Hattı tesisinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Antalya Kepez Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 3 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Kepez, Döşemealtı ve Konyaaltı İlçeleri sınırları arasında Elektrik Enerji İletim Hattı yapılmasını planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 3 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Antalya Manavgat Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde tesisi ve işletilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 2 Ağustos Salı günü Hacıobası Mahallesi Düğün Salonu'nda yapılacak.

Antalya Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde tesisi ve işletilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta yapılacak.

Kilis Elektrik İletim Hattı'nın ÇED toplantısı 12 Temmuz'da!

Kilis İli, Polateli İlçesi, Dümbüllü Köyü tarafında yapılacak olan Kilis Trafo Merkezi Elektrik İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 12 Temmuz Salı günü yapılacak.

Kilis Elektrik İletim Hattı'nın ÇED toplantısı 12 Temmuz'da!

Kilis İli, Polateli İlçesi, Dümbüllü Köyü tarafında yapılacak olan Kilis Trafo Merkezi Elektrik İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 12 Temmuz Salı günü yapılacak.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

elektrik iletim sistemi dönüşümü Haberi

elektrik iletim sistemi dönüşümü

Torunlar GYO elektrik iletim sistemi dönüşümü için 80 milyon lirayı gözden çıkardı. Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülerek yerin altına alınıyor.


6 ay içinde tamamlanacak


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; proje alanından geçen farklı büyüklüklerdeki 4 farklı yüksek gerilim hattının büyük bir bölümü yer altına alınırken, bir bölümünün de bu kapsamda gerilim hattı yönü değiştirilecek. 7 kilometrelik bir alanı kapsayan elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi için özel üretilen 55 bin metre kablo kullanılacak. 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor.


Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul’un en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesini  ...