05 / 05 / 2024

elektrik kesilen durumlar

elektrik kesilen durumlar

Mesken ve işyeri elektrik abonelerinin elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, taşınmaz mala gelen faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki, elektrik hangi hallerde kesilir?

Yüksek elektrik faturanızın sebebi bu olabilir! Bu yöntem faturaları adeta ikiye katlıyor! 

Eğer siz de elektrik kullanımında bu hataları yapıyorsanız faturanız adeta ikiyhe katlanıyor olabilir. İşte elektrik faturanızı yükselten o durumlar…

Elektriği kesilen abonelere büyük müjde! Hemen 109 liradan 1.307 liraya kadar para ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Enerji Piyasası düzenleme Kurumu yaptığı açıklamada elektriği kesilen vatandaşlara ödeme yapılacağını bildirdi...

Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu’nun ne kadar fatura borcu var? İşte Kılıçdaroğlu’na gelen elektrik faturası ücreti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarına gelen fahiş zamlar sonrasında protesto kararı almış, faturasını ödememişti. Kılıçdaroğlu’nun 3 ay fatura ödememesinin ardından bugün evinin elektriği kesildi. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen elektrik faturasının ücreti…

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dicle Elektrik’in hizmet binası yıkıldı!

5 yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Batman Beşeri Belediyesi, Dicle Elektrik’e ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı.

Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?

Elektrik abonesi olan mesken ve işyeri sahibi veya kiracılarının her ay adına kesilen elektrik faturasını zamanında ödemesi gerekiyor. Peki, elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir? İşte yanıtı..

Kesilen elektrik nasıl açtırılır?

Elektrik faturasını son ödeme tarihine kadar ödemeyenlerin elektriği belli bir süre sonra kesiliyor. Peki, elektrik abonesi elektriğini açtırabilir mi? Kesilen elektrik nasıl açtırılır? İşte yanıtı..

İstanbul 5 Mart elektrik kesintisi!

5 Mart'ta İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacağı açıklandı. İşte elektriği kesilecek / kesilen ilçeler, mahalleler ve sokaklar...

Elektrik kayıp kaçak bedeli iade edilir mi?

Elektrik abonelerine her ay kesilen faturalarda, tüketicilerden kayıp kaçak bedeli de talep ediliyordu. Ancak bu konuda Yargıtay son kararı verdi. Peki, son gelişme gereğince elektrik kayıp kaçak bedeli iade edilir mi?

Elektrik faturası nereden yatırılır?

İş yeri ve mesken gibi gayrimenkullerdeki elektrik abonelerinin kesilen faturada yazan tarihte; fatura bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, elektrik faturası nereden yatırılır? Elektrik faturası nasıl ödenir?

Kandıra’nın bazı köylerinde elektrik yok!

Kandıra’nın Topluca köyü Beşkeş Mahallesi'nde önceki gece saat 23.00 sıralarında kesilen elektrik, bu gece de gelmeyince halk isyan etti. Sadece Beşkeş mahallesinde olmaması vatandaşın sinirlerini bir hayli gerdi

Elektrik faturası para iadesi!

Elektrik abonelerine her ay kesilen faturalarda, tüketicilerden faturaya yansıtılarak talep edilen kaçak kazanç bedeli iade edilebiliyor. Peki, elektrik faturası para iadesi nasıl yapılır? İşte, elektrik faturası para iadeleri..

Elektrik faturası dağıtım bedeli nedir?

Mesken ve işyeri gibi elektrik abonesi olan bağımsız bölümlere kesilen faturalarda yalnız tüketilen elektriğin bedeli istenmiyor. Fatura kapsamında birçok bedel de talep ediliyor. Peki, elektrik faturası dağıtım bedeli nedir?

elektrik kesilen durumlar Haberi

elektrik kesilen durumlar

Elektrik hangi hallerde kesilir?

Mesken ve işyeri elektrik abonelerinin tüketimi okuma dönemleri itibariyle son okuma tarihindeki sayacın üzerindeki değer ile bir önceki okuma tarihindeki değer arasındaki fark olarak belirleniyor.


Elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, taşınmaz mala gelen faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki, elektrik hangi hallerde kesilir?


-Perakende satış sözleşmesinin sona ermesi, 

-Kaçak veya usulsüz elektrik enerjisi tüketildiğinin tespit edilmesi, 

-Tüketilen enerji bedeline ilişkin ödemelerin zamanında yapılmaması durumları ile;


Ayrıca müşterinin sözleşmesinde enerjinin kesilmesini gerektirecek özel hususların neler olduğu yer almış ise bunların oluşması halinde müşterinin elektriği kesilir. Peki kesilen elektrik nasıl açılır?


Elektriğiniz kesilince, borcunuzu ödeyip elektriğinizi açtırırken ayrıca kesme bağlama bedeli ödemeniz gerekmektedir.


Bu bedelin tahsil edilmesi ile elektrik enerjisi yeniden bağlanıyor.​ 


Söz konusu bedel ise; Müşterinin elektriğinin kesilmesini gerektiren durumlarda;...