22 / 07 / 2024

elektrik kullanımına zam geldimi

elektrik kullanımına zam geldimi

Elektrik Mühendisleri Odası “Şirketlerin uymak zorunda oldukları hedef gereği 2014 yılında yurttaşlardan tahsil edilecek kayıp/kaçak bedelleri indirilirken; bu indirim faturaya yansıtılmadan buharlaştırıldı." şeklinde açıklama yaptı...

Nisan ayında elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı resmen açıkladı!

Milyonlarca kişi nisan ayında elektrik ve doğalgaza zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanından açıklama geldi. Nisan ayında Nisan ayında elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?

Telsiz kullanım ücretine beş yılda yüzde 425 zam geldi! 

Her senenin başında gelen zamlarla ve faturalarımıza yansıyan tutarlarla bildiğimiz telsiz kullanım ücretine beş yılda yüzde 425 zam geldi. İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili paylaşımı...

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Güncel hurda fiyat listesi

Hurda alımı fiyatları geri dönüşüm firmaları tarafından açıklandı. Son zamanlarda zam gelen hurda fiyatlarının güncel fiyatları araştırılıyor. Bugün ne kadar oldu? Hurda fiyatlarına zam geldi mi? İşte 5 Eylül 2023 hurda fiyat listesi...

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Temmuz 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları, son zamanlarda fahiş zam artışları ile gündemden düşmüyor. Peki bugün hurda fiyatlarına zam mı geldi? Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Temmuz 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Demir cevheri vadeli işlemlerinde görülen artışların ardından gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları

Dolar/TL kuru bugün rekor kırdı. 20 TL sınırını aşan dolar kuru güne yeni rekorla başlarken gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları.

Özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! 

Özel sektör çalışanları da asgari ücrete yapılacak ara zammı dört gözle bekliyor. Peki özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı?

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için çocuk yardımı ödemesi yapıyor. Peki çocuk yardımına zam geldi mi?

Aile Bakanlığı SED yardımına zam geldi mi? SED ödemesi alanlar hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için destek ödemesi yapılıyor. 'SED yardımına yeni zam geldi mi?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına ek zam gelecek mi? Şimdi peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltileceğinin açıklanmasının ardından gözler sosyal destek ödemelerine çevrildi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına ek zam gelecek mi?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

elektrik kullanımına zam geldimi Haberi

elektrik kullanımına zam geldimi


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olan yeni tarifelerde gizli zam olduğunu iddia etti.


EMO’dan yapılan açıklamada, “Şirketlerin uymak zorunda oldukları hedef gereği 2014 yılında yurttaşlardan tahsil edilecek kayıp/kaçak bedelleri indirilirken; bu indirim faturaya yansıtılmadan buharlaştırıldı. İletim, dağıtım, perakende satış hizmeti ve sayaç okuma bedellerine, yüzde 5.3’lük 2014 yılı enflasyon hedefini de, 2013 yılı için beklenen yüzde 6.8’lik enflasyon beklentisini de aşan yüzde 20’ler düzeyinde zam yapıldı. TETAŞ’ın yaptığı yüzde 8’lik fiyat indirimi de faturalara yansıtılmadığı gibi çıplak elektrik fiyatı da yüzde 0.8 oranında artırıldı” denildi.


KAYIP-KAÇAK ORANLARI

Kayıp ve kaçakları indirmek üzere yapıldığı iddia edilen özelleştirmelerde dağıtım şirketleriyle birlikte belirlenen yıllık kayıp ve kaçak hedeflerinin, devirler öncesinde revize edilerek yükseltildiğine işaret edilen açıklamada, “Böylece şirketler hedefi tutturamamaları halinde...