26 / 06 / 2024

elektrik piyasaları lisans yönetmeliği

elektrik piyasaları lisans yönetmeliği

Elektrik piyasasına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı ve piyasa işletimi faaliyeti için uygun bir lisans alınması zorunlu ol

Elektrik ve doğalgazda şok gelişme! Yüzde 123 arttı!

Doğalgaz, petrol, LPG ve elektrik piyasalarında gelecek yıl uygulanacak idari para cezaları, yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 122,93 artırıldı.

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'daki elektrik piyasalarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dolayı düzgün çalışmadığını söyledi.

Spot piyasada elektrik fiyatları yeniden belirlendi

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yapılan son belirlemeye göre yarın için en yüksek 3 bin 149 lira 98 kuruş, en düşük 1612 lira oldu. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 32,4 artarak 1 milyar 420 milyon 84 bin 883 li

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

14 yılda 919 HES ve 565 termik santral kuruldu!

2002’den bugüne 439’u 10 MWm’nin altında 919 HES projesi için elektrik üretim lisansı verildi, 2013’te mikro HES’lerden vazgeçilince termik santralda lisanslanan kurulu güç yüzde 50 arttı.

Ticaret hareketlendi, piyasalar canlanıyor!

Belirsizlikler sonucu durma noktasına gelen piyasalar 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra hareketlenmeye başladı. Satışlardaki artış, nakliye verileri ve elektrik tüketimi piyasaların seçim sonrası hareketlendiğini gösteriyor

Sayaç okuma bedeli nedir?

Sayaç okuma bedeli sayaç okuma maliyetlerini yansıtan ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği kapsamında belirlenen sayaç okuma bedeli nedir? Sayaç okuma bedeli ne kadar?

EPDK lisans kararlarını duyurdu!

Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında 13, doğalgaz piyasasında 3, petrol piyasasında 1 ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında 1 firmaya lisans verildi.

Limak Enerji 2015’te Balkanlar’a yayılacak!

Yurt dışı elektrik ticareti faaliyetlerini büyüten Limak Enerji giderek Avrupalı bir oyuncu kimliğine bürünüyor. Şirket, Bulgaristan ve Sırbistan’dan sonra Romanya’da da elektrik ticareti lisansı edinerek, Balkanlar’daki etkinliğini arttıracak

Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı.

elektrik piyasaları lisans yönetmeliği Haberi

elektrik piyasaları lisans yönetmeliği


Elektrik piyasasına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı ve piyasa işletimi faaliyeti için uygun bir lisans alınması zorunlu olacak. 


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.  


Buna göre, piyasada faaliyet göstermek isteyen tüzel kişi, faaliyetine başlamadan önce bu yönetmelik kapsamındaki istisnalar hariç, her faaliyet için ve söz konusu faaliyetlerin birden fazla tesiste yürütülecek olması halinde, her tesis için ayrı lisans almak zorunda olacak. Bağlantı noktası ve tesisin fiziki durumuna göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, birden fazla projeye konu üniteleri, tek bir önlisans veya lisans kapsamında değerlendirebilecek.  


Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı...