06 / 05 / 2024

Elektrik sayaç bedelleri iadesi

Elektrik sayaç bedelleri iadesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım firmalarının tahsil ettiği sayaç bedelinin abonelere iadesine devam ettiğini belirtti.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Teklif geldi: Elektrik faturaları hafifletilecek!

CHP tarafından hazırlanan kanun teklifinde elektrik faturasındaki KDV oranları yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülecek, TRT payı olmayacak, kayıp-kaçak ve sayaç okuma masrafları vatandaşın faturasına yansıtılamayacak...

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sitelerde ortak alan giderlerini kimler öder?

Posta yazarı Tamer Heper '40 daire ve 2 dükkandan oluşan bir siteyiz. Sorunumuz dükkanlar. Yıllardır aidat, bakım onarım ne de kıdem tazminatı vermeye yanaşıyorlar. Girişi apartmandan bağımsız. Su, doğalgaz ve elektrik sayaçları apartman içinde. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı

Saya Grup'tan Milli Dayanışma Kampanyası'na 2 milyon TL'lik destek!

Bünyesinde ilaç üreticilerinden Pharmactive, gayrimenkul sektöründen Folkart, Volt Elektrik Motorları, stratejik alanlarda üretim yapan Volt Savunma ve madencilik şirketi Livamine'ı bulunduran Saya Grup Milli Dayanışma Kampanyası'na 2 milyon TL'lik destek verdi.

Elektrik ve gaz faturalarında 'kıyasen' düzenleme!

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, çalışan ve tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla sayaç okumalarının yapılamayacağı bölgelerde elektrik ve doğal gazda 3 ay süreyle "kıyasen fatura düzenlemesi" yapılacak.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

Elektrik kayıp kaçak bedelleri abonelerden geri mi tahsil edilecek?

Elektrik fiyatları ve yeni tarifeye göre tüketicilerden alınan bazı fatura kalemlerinin artık görünmemesi son günlerde hem kamuoyu, hem Meclis’te tartışılmaya devam ederken, EMO bu konuda dikkat çekici bir iddia geldi.

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi mümkün mü?

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında tüketiciden "kayıp-kaçak", "dağıtım bedeli", "iletim bedeli", "perakende satış hizmeti" ve "sayaç bedeli" olarak alınan ücretlerin iadesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi mümkün!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında tüketiciden "kayıp-kaçak", "dağıtım bedeli", "iletim bedeli", "perakende satış hizmeti" ve "sayaç bedeli" olarak alınan ücretlerin iadesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Elektrik güvence bedeli nasıl ödenir?

Elektrik güvence birim bedelleri, EPDK’nın Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer alıyor. Peki, elektrik güvence bedeli nasıl ödenir? Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar?

Elektrik açma bedeli 2016!

2016 yılında uygulanacak elektrik kapama açma bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklandı. Peki, elektrik açma bedeli 2016 ne kadar oldu? İşte yanıtı..

Elektrik sayaç bedelleri iadesi Haberi

Elektrik sayaç bedelleri iadesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım firmalarının tahsil ettiği sayaç bedelinin abonelere iadesine devam edildiğini belirterek, "30 Mart 2013'ten sonra elektrik abonesi olup elektrik sayaç bedeli ödeyen 28 bin vatandaşımız ücretlerini geri almadı. Dağıtım şirketleri, bu bedeli kendilerine geri ödeyecek" ifadelerini kullandı.


EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, dağıtım şirketlerinin bu konuda üzerine düşeni yaptığını ve bugüne kadar 9 dağıtım şirketinin 169 bin 812 aboneye, toplamda 4 milyon 761 bin lira iade ettiğini kaydetti.


Yaklaşık 28 bin abonenin iade bedellerini almadıklarını tespit ettiklerini belirten Yılmaz, "Bunların bir kısmına ulaşılamadığını, bir kısmının da sayaç bedelinin kendilerine geri iade edileceğinden habersiz olduklarını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Açıklamaya göre, 30 Mart 2013 tarihinden itibaren, elektrik sayaçlarının mülkiyetinin dağıtım şirketlerine geçmesine...