28 / 04 / 2024

Elektrik serbest tüketici

Elektrik serbest tüketici

EPDK, elektrikte serbest tüketici limitini 4.500 kilovatsaatten 4 bine düşürdü. Buna göre aylık 130 lira elektrik faturası ödeyen abone, serbest tüketici olup elektriğini istediği şirketten satın alabilecek..

Elektrik serbest tüketici nedir?

Elektrik serbest tüketici nedir?: Elektrik tedarikçisini seçme serbestisine sahip gerçek veya tüzel kişiler Serbest Tüketicisi oluyor. Peki, elektrik serbest tüketicisi nasıl olunur? Elektrik serbest tüketici şartları nelerdir?

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Serbest elektrik evlere yayılıyor!

Aylık ortalama elektrik faturası 82 lira olanlar, bu yıl itibariyle serbest tüketici olma ve elektrik aldığı şirketi seçme, onlarla pazarlık etme hakkı kazandı.

EPDK konutta serbest rekabete giriyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2017'de serbest yıllık tüketim limitini 3 bin 600 kilovat saatten 2 bin 400 kilovat saate düşürmesiyle aylık 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen çoğu konut yaklaşık 8.4 milyon abone serbest tüketici kapsamına girdi.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 25 Şubat 2016 tarihinde 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 Eylül 2015 tarihinde 29477 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

ICCI 2015'te Elektrik enerjisi toptan ve perakende satış paneli düzenlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Elektrik Piyasası Dairesi Grup Başkanı İbrahim Ethem Erten, "Serbest tüketici limitinin sıfırlanması perakende satışın tam anlamıyla rekabete açılması için olmazsa olmaz bir adım" dedi.

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

Elektrikte serbest tüketici limiti yeniden belirlendi!

EPDK elektrikte serbest tüketici limitini yeniden belirledi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlana konuya ilişkin ilana göre, elektrikte serbest tüketici limiti 4,000 kWh olarak uygulanacak.

Elektrik serbest tüketici Haberi

Elektrik serbest tüketici

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), önceki gün 2015 yılında geçerli olacak elektrikte serbest tüketici limitini belirledi. Kurul, 2014 yılı için 4 bin 500 kilovatsaat olan serbest tüketici limitini, 4 bin kilovatsaate düşürdü. Buna göre aylık 130 TL faturası olan abone, elektriğini istediği satıcıdan ve yüzde 10’a kadar daha ucuz temin edebilecek. Bu kararla birlikte 500 bin abone daha serbest tüketici olabilecek.


 Elektrik faturalarını şişiren 5 neden!


Gerek doğalgaz gerekse de elektrikte, belirli bir miktarın üzerinde tüketimi olan aboneler, ihtiyaç duydukları enerjiyi sadece bölgesindeki dağıtıcıdan değil, istediği tedarikçiden satın alabiliyor. EPDK, ‘serbest tüketici’ uygulaması adı verilen sistem gereğince her yıl limitleri yeniden belirliyor. Kurum, kısa süre önce doğalgazda serbest tüketici limitini, 2015 yılı için 100 bin metreküpten, 75 bin metreküpe düşürmüştü.


 İşte doğalgaz...