28 / 04 / 2024

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..



Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 18 Mart 2015 tarihinde 29299 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor.


YÖNETMELİK


ELEKTRİK PİYASASI TÜKETİCİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 8/5/2014 tarihli ve 28994 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(3) Elektrik enerjisi tüketimleri tek bir ortak sayaç ile ölçülebilen birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin tükettiği toplam elektrik enerjisi miktarının serbest tüketici limitini geçmesi durumunda, bu kişilerin birlikte serbest tüketici niteliği kazandığı kabul edilir.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.


Peki, serbest tüketicilik nedir?

Serbest tüketici: Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması veya iletim sistemine doğrudan bağlı olması veya organize sanayi bölgesi tüzel kişiliğini haiz olduğu için tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye deniyor.


Elektrik aboneliği nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön