12 / 05 / 2024

elektrik serbest tüketicisi

elektrik serbest tüketicisi

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mts Altyapı İnşaat Elektrik Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Mts Altyapı İnşaat Elektrik Taahhüt Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Civleş tarafından kuruldu.

Öz Emirler İnşaat Hırdavat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Emirler İnşaat Hırdavat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Emir Ormancı tarafından kuruldu.

Tek 34 Mimarlık Mekanik Elektrik Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Tek 34 Mimarlık Mekanik Elektrik Taahhüt Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Yılmaz tarafından kuruldu.

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Çiftci tarafından kuruldu.

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Çiftci tarafından kuruldu.

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Aym Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aym Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Yıldırım tarafından kuruldu.

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

Elektrik ve doğalgaz abonelerine 2023 şoku! Yüzde 123 zam yapıldı!

Milyonlarca elektrik ve doğal gaz tüketicisi bu habere üzülecek. Elektrik, doğal gaz, LPG ve petrol için uygulanan para cezalarına 2023’te geçerli olmak üzere yüzde 123 zam yapıldı.

Hatır İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hatır İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Azmi Yakan tarafından kuruldu.

2d Endüstriyel Ürünler İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2d Endüstriyel Ürünler İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Dündar tarafından kuruldu.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

elektrik serbest tüketicisi Haberi

elektrik serbest tüketicisi

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Elektrikte Serbest tüketici; Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması veya iletim sistemine doğrudan bağlı olması veya organize sanayi bölgesi tüzel kişiliğini haiz olduğu için tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye deniyor.


Elektrik serbest tüketicileri hakkında esaslara, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde yer veriliyor. Peki, Elektrik Serbest Tüketici esasları nelerdir?


Serbest Tüketiciler


Serbest tüketici kapsamı

MADDE 20 – (1) Aşağıdaki koşulları sağlayan tüketiciler serbest tüketici olarak kabul edilir;


a) İletim sistemine doğrudan bağlı olan tüketiciler,


b) Bir önceki takvim yılına ait toplam elektrik enerjisi tüketimleri serbest tüketici limitini geçen tüketiciler,


c) İçinde bulunulan yılda gerçekleşen toplam elektrik enerjisi tüketimleri serbest tüketici limitini geçen tüketiciler,


ç) Organize sanayi bölgesi tüzel kişilikleri,


d) İçinde bulunulan yılda serbest tüketici limitini geçeceğini görevli tedarik...