12 / 05 / 2024

elektrik sorunu akkuyu nükleer

elektrik sorunu akkuyu nükleer

Elektrik piyasası mevzuatı gereği, yeni kurulan santrallerin üretime geçmesi ve ulusal şebeke bağlantılan için öncelikle 'bağlantı testleri' yapılıyor. Akkuyu Nükleer Santrali'ni inşa edecek Ruslar, test ücretlerinin ödenmesini istiyor..

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

Diyarbakır'ın elektrik sorunu TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Elektrik güvence bedellerinin iade sorunu TBMM'de!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bir elektrik dağıtım şirketinin almış olduğu güvence bedellerini zamanında iade etmediği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi meclis gündeminde!

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi mecliste konu oldu. İstanbul Milletvekili Didem Engin, Mersin Akkuyu için getirildiği söylenen bir düzenlemenin herhangi bir kıyı ya da askerî bölge için de uygulanabileceğini söyledi..

Beylikdüzü trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı!

Gelişen ve nüfusu büyük hızla artan Beylikdüzü’nün elektrik sorunu için Beylikdüzü Belediyesi harekete geçti. İlçenin uzun vadede 50 yıllık elektirik ihtiyacını karşılayacak olan indirici trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali zeytinlik ve kıyı kanununa takıldı!

Rusların Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santral enerji yönetimi sorunu aşmak için geçen sene başında yasa taslağı hazırladı. Seçimler sebebiyle TBMM tatile girince çalışma yarıda kaldı.

Aksaray'daki köylerin yol, tapu ve elektrik sorunu çözülüyor!

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlardan sorunlarını dinleyen Vali Şeref Ataklı, bölgenin tarım ve hayvancılıkta önemli potansiyeli olduğunu, bu alanda geçimini temin eden çok sayıda üreticisi bulunduğunu belirtti.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı bir türlü başlayamıyor. Son olarak Rusların Akkuyu’da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor...

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

elektrik sorunu akkuyu nükleer Haberi

elektrik sorunu akkuyu nükleer

Nükleer santral projesi, 'test'  elektriğine kilitlendi. Elektrik piyasası mevzuatı gereği, yeni kurulan santrallerin üretime geçmesi ve ulusal şebeke bağlantılan için öncelikle 'bağlantı testleri' yapılıyor. Test üretimi ve bağlantı aşamasında TEİAŞ elektriğe ücret ödemiyor. İlk nükleer santrali inşa edecek Rus şirket (Akkuyu NGS AŞ), söz konusu dönemin de ücretli olmasını talep ediyor. Uzmanlara göre, nükleer santrallerin kurulu gücünün yüksek olması sebebiyle deneme üretim süreçleri uzayabilir. Kısa dönemde 300400 milyon liralık bir üretim olabilir. Süre uzarsa rakam 1 milyar TL'ye çıkabilir. Sessiz diplomasi yürürken, Akkuyu NGS yetkilileri Zaman'a 'dünya genelinde nükleer santrallerin deneme üretimlerinin ücretli olduğu, bu yüzden Enerji Bakanlığı'na mevzuat değişikliği için başvuru yapıldığı' bilgisini verdi. Enerji Bakanlığı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken konuya yakın kaynaklara göre krizin aşılması...