05 / 05 / 2024

Elektrik su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretleri

Elektrik su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretleri

İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretlerin yüksekliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Ekzen Kimya Endüstriyel Malzemeler İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekzen Kimya Endüstriyel Malzemeler İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Kılınç tarafından kuruldu. 

Demiroklar Teknik Madencilik İnşaat Elektrik Metal ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demiroklar Teknik Madencilik İnşaat Elektrik Metal ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Belge tarafından kuruldu...

HRT İnşaat Kimyevi Elektrik Elektronik ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HRT İnşaat Kimyevi Elektrik Elektronik ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hesam Rastad tarafından kuruldu.

Karel Grup Mühendislik Elektrik Medikal ve Nakliye  Limited Şirketi kuruldu!

Karel Grup Mühendislik Elektrik Medikal ve Nakliye  Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Çelik tarafından kuruldu. 

Sielsi İnşaat Gayrimenkul Elektrik Elektronik ve Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sielsi İnşaat Gayrimenkul Elektrik Elektronik ve Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nurullah Okumuş tarafından kuruldu. 

Binomo Çelik Yapı Malzemeleri Makina Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Binomo Çelik Yapı Malzemeleri Makina Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Şeker tarafından kuruldu. 

Dynatech Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dynatech Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nazım Rauf  Uzuneser tarafından kuruldu. 

Eşkenar Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eşkenar Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Engin Temürcan ve Suha Çilmi ortaklığında kuruldu. 

Banesa İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Banesa İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Celal Yurtkan tarafından kuruldu. 

Burak Güven Yapı Tasarım Dekorasyon Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burak Güven Yapı Tasarım Dekorasyon Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mennan Güven tarafından kuruldu. 

Setaş Su Ve Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Setaş Su Ve Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ergül   Özdemir tarafından kuruldu. 

Elektrik su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretleri Haberi

Elektrik su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretleri


İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerindeki ücretlerin yüksekliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Erdem önergesinde "Ev değiştiren herhangi bir kişi için elektrik abonmanlığının üstüne alınması yaklaşık 100-150 TL arası, su aboneliğinin bedeli ortalama 100 TL, doğalgaz aboneliğinin bedelinin ise ortalama 500 TL civarında olduğu belirtilmektedir." diyerek 3 soru sordu.


Erdem'in soruları

1. 2015 yılı itibariyle asgari ücretle çalışanların sayısı kaçtır? Yüzdelik oranı nedir?


2. Asgari ücretin 1300 TL olduğu günümüzde yeni bir eve taşman bir ailenin sadece elektrik, su ve doğalgaz aboneliğini üstüne almasının bedeli ortalama 750 TL’dir. Asgari ücretle geçinen bir ailenin bir aylık maaşının yarısından fazlası olan bu tutarı adaletli buluyor musunuz?


3. Nakliye, ev kirası, depozito ve aracı olduysa emlakçı komisyonunun da dahil...