05 / 05 / 2024

elektrik üretimi yapımı

elektrik üretimi yapımı

Özel sektör elektrik üretiminde tavan yaptı. Özel sektörün elektrik üretimindeki payı 2003 yılında yüzde 57 iken, bu yılın ilk yarısında ise yüzde 71,3'e ulaştı.

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Yukat Yapı İnşaat Elektrik Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yukat Yapı İnşaat Elektrik Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Meryem Uysal tarafından kuruldu.

Üçler Yol Yapım İnşaat Nakliye Elektrik Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üçler Yol Yapım İnşaat Nakliye Elektrik Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Çetin tarafından kuruldu.

Teksen Yapı Mühendislik İnşaat Elektrik Teknoloji Taahhüt İthalat İhr.San.Ve Tic. Limited Şirketi kuruldu!

Teksen Yapı Mühendislik İnşaat Elektrik Teknoloji Taahhüt İthalat İhr.San.Ve Tic. Limited Şirketi Bağcılar’da 500  bin TL sermaye ile Hüseyin Sezgin Öcal ve Şevval Zilan Tuğay tarafından kuruldu. 

Karyap Grup Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karyap Grup Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Caner Kara, İlker Kara, İsmail Kara ve Selahattin Kara ortaklığında kuruldu.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 27 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 27 Nisan tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak. 

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 5 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 5 Mayıs tarihinde yapılacak.

Hatip Mühendislik Elektrik Mekanik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hatip Mühendislik Elektrik Mekanik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Hatipoğlu tarafından kuruldu.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi yarın yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi(e-ihale) ihalesi yarın yapılacak.

Kozalak Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozalak Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Arslan ve Nuri Vural tarafından kuruldu.

Megeme İnşaat Yapı Mühendislik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Megeme İnşaat Yapı Mühendislik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Ayşin Karaca tarafından kuruldu. 

elektrik üretimi yapımı Haberi

elektrik üretimi yapımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, elektrik piyasasındaki serbestleşme ve özelleştirme uygulamaları özel sektörün üretimdeki payını ciddi oranda artırdı.


Mevzuat değişiklikleriyle bu sürecin desteklenmesiyle özel sektör tarafından gerçekleştirilen enerji üretim tesisi yatırımları ivme kazandı. 


Yapılan çalışmalarla elektrik üretiminde 2003'te yüzde 57 olan özel sektör payı, bu yılın ilk yarısında yüzde 71,3'e ulaştı.


Söz konusu dönemde kamunun elinde bulunan üretim birimlerinde kaynak tipine göre en fazla daralma termik bazlı çalışan santrallerde görüldü. Aynı dönemde özel sektörde termik ve hidrolik bazlı üretimde kayda değer artış kaydedildi.


Bu yılın ilk yarısında Türkiye'de 121 bin 350 gigavatsaat elektrik üretildi. Bunun 86 bin 539 gigavatsaatini özel sektör şirketleri, 34 bin 812 gigavatsaatini ise Elektrik Üretim Anonim Şirketi ve bağlı ortaklıkları sağladı.


Elektriğin 5'te dördü termikten


Geçen yılın sonunda termik...