02 / 05 / 2024

elektrikte indirimli tarife

elektrikte indirimli tarife

Mesken ve işyerlerinde kullanılan elektrik saatinin akıllı saat ile değiştirilmesi halinde elektrikte indirimli tarife kullanılmış oluyor. Bu tarifede belirlenen saatlerde elektrik daha ucuz oluyor. İşte elektrik tarifesi saatleri 2015

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın bugünden itibaren başlanıyor.

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife açıklandı. Bunun üzerine Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? sorusu sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Elektrikte yeni tarife devrede! Peki faturalar nasıl gelecek?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği elektrik faturası düzenlemesi hayata geçti. Peki yapılan indirimlerin faturaya yansıması nasıl olacak? İşte merak edilenler...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

Elektrikte engelli indirimi var mı?

Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir? Elektrikte engelli indirimi ne kadar? Elektrik engelli indiriminden kimler yararlanabilir sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki elektrikte engelli indirimi var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Elektrikte kademeli tarife nasıl belirleniyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon özel yayınında kendisine yöneltilen gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

BOTAŞ'tan tarife değişikliği: Zam oranı arttı!

İran tarafından 10 günlük gaz kesintisinden sonra BOTAŞ kısıtlamaya giderek sanayi tarifesinde ay ortasında değişiklik yaptı. Bu tarife değişikliği ile sanayide kullanılan gazda yıllık zam oranı yüzde 435'e çıktı.

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun karına göre tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Peki bu ay faturalarda neye dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Dar gelirli vatandaşlar müjde! Fatura ödemeyeceksiniz!

2022 yılında elektrikte kademeli tarifeye geçilmesi beklenirken, doğalgazda da kademeli tarife çalışmaları devam etmektedir. Bu uygulama sayesinde milyonlarca dar gelirli vatandaşın cebi korunmuş olacak.

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Doğalgaza sosyal tarife uygulaması geliyor!

Sadece konutlar için kullanılan elektrik faturalarına getirilen kademeli tarife uygulamasına benzer bir yapının doğalgaz için de uygulanacağı aktarıldı.

Elektrik faturalarında yeni tarife uygulaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından, elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasının devreye alınacağı aktarıldı.

elektrikte indirimli tarife Haberi

elektrikte indirimli tarife

Elektrik tarifesi saatleri 2015!

Mesken ve işyerlerinde kullanılan elektrik saatinin akıllı saat ile değiştirilmesi halinde elektrikte indirimli tarife kullanılmış oluyor. Bu taride belirlenen saatlerde elektrik daha ucuz oluyor.


Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabiliyor. Tüketimlerin, düşük tarife olan Gece’ye kaydırılması halinde ucuz tarifeden yararlanma şansı artıyor.


3 zamanlı tarifeden yararlanmak için en yakın BEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne yazılı olarak başvurmanız gerekiyor.


3 zamanlı tüketim değerlerini gösterebilen elektronik sayacı olmayan abonelerimizin bu tarifeden yararlanabilmek için bu özelliğe sahip sayaç temin etmesi gerekmektedir.


Elektrik tarifesi saatleri 2015:

Tarife 1

06:00 - 17:00 arası gündüz, normal tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime  uygulanan fiyat uygulanır. 


Tarife 2

17:00 - 22:00 arası puant pahalı tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın 1.5 katı uygulanır. 


Tarife 3

22:00...