27 / 04 / 2024

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte ve doğalgazda geçilecek olan kademeli tarifenin tasarruf ve verim sağlayacağının altını çizdi. Dar gelirli aileleri düşünerek iki kademeli sisteme geçileceğini aktaran Dönmez, "Belli bir tüketime kadar birinci kademe, o tüketimin aşan kısmı ikinci kademe olacak. Kademeyi belirlerken 4 kişilik bir ailenin asgari tüketimine bakacağız. Birinci kademede sınır ortalama 100 metrekarelik bir evin asgari elektrik ihtiyacına göre olacak. O kademeye kadar daha düşük bir birim fiyat olacak. Onu aşan kısımlar varsa bir miktar daha pahalı ödenecek" dedi.

A Haber'de yer alan habere göre; Gazetecilerle görüşen Dönmez, doğalgazda merkezi sistem kullanan sitelerde bir binada 10 daire bulunması durumunda birinci katın sınırının 10 ile çarpılarak bulunacağını söyledi.

 Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak? 

2.4 MİLYON AİLEYE DESTEK

Doğalgazda konutlarda faturanın 4'te birini devletin karşıladığını, elektrikte de bu oranın yarı yarıya olduğunu anlatan Dönmez, "Sosyal yardımlardan 2 milyon 400 bin hane faydalanıyor. Hane başı da 68 ila 137 lira arasında destekten söz ediyoruz. Bu devam edecek. Sübvansiyonun bedeli doğalgazda 80 milyar, elektrikte de 20 milyar lira civarında gerçekleşecek. Bu, BOTAŞ'ın mali tablosunu etkiliyor. Bilançosunu düzelteceğiz" dedi. Dönmez, TRT payı ve Enerji Fonu'nun faturalardan kaldırılmasının etkisinin de 3 milyar lira olacağını anlattı.

Kademeli doğalgaz tarifesinin detayları belli oldu!

Bu habere içiniz ısınacak! Doğalgaz tarifesi uygun fiyatla ücretlendirilecek!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön