01 / 05 / 2024

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun karına göre tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Peki bu ay faturalarda neye dikkat edilmeli? İşte detaylar...



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun vermiş olduğu karar doğrultusunda tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Bu uygulama ile mesken abonelerinin elektrik tüketimleri EPDK tarafından 2022 yılı için belirlenen kademeli tarife birim fiyatlarına göre faturalandırılacak. Kademeli tarifeye tabi olan tüketimlerinin günlük ortalama 5 kWh kadar olan kısmı düşük tüketimli kademeden, 5 kWh aşan kısmı ise yüksek tüketimli kademeden hesaplanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön