21 / 05 / 2024

kademeli fatura tarifesi nedir

kademeli fatura tarifesi nedir

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun karına göre tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Peki bu ay faturalarda neye dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Memura temmuz zammında detaylar netleşiyor! Peş peşe açıklandı! Kademeli artış yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı. Memura temmuz zammında detaylar netleşiyor! Peş peşe açıklandı! Kademeli artış yapılacak!

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi! Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak!

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi... Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklisi yurttaşların temmuz zammı enflasyon tahminlerine göre yüzde 21.12 olarak hesaplandı. Bu kapsamda, ortaya çıkacak orana bir refah payı eklenecek ve ek zam da maaşa göre kademeli bir şekilde uygulanacak.

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler müjde! Bakan Bilgin açıkladı! O tarihte kademeli zam yapılacak!

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin gözü temmuz ayında yapılacak olan zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni düzenleme yapıldığını ve emeklilere o tarihte kademeli zam yapılacağını açıkladı.

Emekliye kademeli zam geliyor! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’den 2023’te faydalanabilecek 2 milyon 200 bin kişiden 1 milyon 800 bininin başvurduğunu ve yaklaşık bir milyon kişinin işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Bakan Bilgin, aynı zamanda, emekliye kademeli zamma ilişkin de bilgi verdi.

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

EYT’de kademeli emeklilik yaş tablosu belli oldu! Hemen bakın!

EYT kademeli emeklilik için ipuçları gelmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni emeklilik reformu için beklenen haberi kamuoyuyla paylaştı. Düzenlemede kısmi emeklilik, kadınların yaş şartının düşürülmesi ve Bağ-Kur prim eşitlenmesi gibi konular yer alıyor.

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Fatura ödeyenlere müjdeli haber! Fatura ödemesinin 120 TL'si geri verilecek!

30 Nisan’a kadar internet, elektrik, doğalgaz ve su faturası ödeyen vatandaşlar para puan kazanabilecek. Fatura sahipleri 120 TL tutarında geri ödeme alacak. İşte tüm detaylar…

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB’den askıda fatura uygulaması! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek. Verilecek yardım hem nakit hem de gıda yardımını içeriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yardımın detayları haberimizde...

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

EYT’den emeklilik için kaç prim günü isteniyor? Kademeli primle emeklilik ne demek?

28 Şubat itibarıyla meclisten geçen EYT düzenlemesinde emeklilik şartlarının ne olduğu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki EYT’den emeklilik için 5.000 gün mü, yoksa 5.975 prim günü şartı mı geldi? Kademeli emeklilik ne anlama geliyor?

kademeli fatura tarifesi nedir Haberi

kademeli fatura tarifesi nedir

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun vermiş olduğu karar doğrultusunda tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Bu uygulama ile mesken abonelerinin elektrik tüketimleri EPDK tarafından 2022 yılı için belirlenen kademeli tarife birim fiyatlarına göre faturalandırılacak. Kademeli tarifeye tabi olan tüketimlerinin günlük ortalama 5 kWh kadar olan kısmı düşük tüketimli kademeden, 5 kWh aşan kısmı ise yüksek tüketimli kademeden hesaplanacak.

Haber Global'de yer alan habere göre; Kademeli elektrik tarifesi ile aylık 150 kWh'e kadar olan hane elektrik tüketiminin düşük birim fiyatından, bu tüketimi aşan tüketimlerin ise üst birim fiyatından faturalandırılması sağlanacaktır. 2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyrek döneminde, 38 milyon hane için 150 kWh'ye kadar olan tüketim, vergiler dahil kilovatsaat...