19 / 05 / 2024

elektronik fatura nasıl

elektronik fatura nasıl

Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural, " Tüm fatura alışverişi tamamen elektroniğe dönüşecek. Yakın zamanda bireysel faturalar da sistemin bir parçası olacak " dedi...

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

İBB askıda fatura başvurusunun nasıl yapıldığı şu sıralarda sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki “İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Aralık ayı doğalgaz destek ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki, Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır? 

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

Doğalgaz fatura hesaplama nasıl yapılır?

Doğalgaz faturaları, havaların soğuması ile vatandaşların ilgilendiği konulardan biri olmaya başladı. Yüksek gelen faturalar, nasıl hesaplanıyor, neye göre hesaplanıyor? Bu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında. İşte detaylar!

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Son zamanlarda yüksek elektrik faturaları sık sık gündeme geliyor. Vatandaşlar son zamanlarda elektrik faturalarını düşürmenin yollarını araştırmaya başladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Doğalgaz fatura desteği başvurusu nasıl yapılır? Mart ayı doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek?

İhtiyaç sahibi ailelere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz fatura yardımı yapılıyor. Peki, "Doğalgaz fatura desteği başvurusu nasıl yapılır? Mart ayı doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek? işte o soruların cevapları...

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

2022 yılında artan doğalgaz faturalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz faturaları için yardım kampanyasını duyurdu. Peki doğalgaz fatura yardımı nasıl yapılır? Doğalgaz desteği nasıl alınır? Başvurular bitti mi?

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Kat karşılığı inşaatta arsa sahibine kesilecek fatura!

Arsa sahipleri, arsaları üzerinde bina inşa etmeye karar vermeleri halinde müteahhit kişi veya kişiler ile anlaşma yapabiliyor. Peki, Kat karşılığı inşaatta arsa sahibine kesilecek fatura nasıl olmalıdır?

Su faturasını kaybettim nasıl öderim?

Su faturası, yetkili fatura ödeme merkezlerinden, PTT'den ödenebiliyor. Peki, henüz ödemediğiniz su faturasını kaybettiğinizi düşünelim. Bu durumda, su faturasını kaybettim nasıl öderim diyorsanız işte yanıtı..

Emlak komisyon faturası nasıl kesilir?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçıların kazandığı danışmanlık bedelleri için fatura düzenlemeleri gerekiyor. Peki, emlak komisyon faturası nasıl kesilir? İşte emlakçı faturası...

Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor. Gece, elektrik daha ucuz oluyor. Peki, elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor? Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

elektronik fatura nasıl Haberi

elektronik fatura nasıl

Uzun yıllardır e-fatura üzerine çalışmalar yürüten Digital Planet bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'nca verilen lisans ile 'özel entegratör' olarak hizmet veriyor. Hızlı adaptasyon için daha esnek ve sade sistemlerin seçilmesi gerektiğini vurgulayan Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural, "31 Aralık 2013 ise geçiş için son tarih. Kurumların çok hızlı bir şekilde süreçlerini e-faturaya adapte etmeleri gerekiyor" uyarısında bulundu. Kurumların faturalama sistemlerinde akışı değiştirmeden çözümler sunduklarını belirten Vural, "Hayatımızdaki fatura alışverişi tamamen elektroniğe dönüşecek. Şimdilik kurumlar için yakın zamanda bireysel faturalarda bu sistemin bir parçası olacak" dedi. 

 Elektronik fatura uygulamasının amacı nedir? 

Elektronik fatura sistemi ile kağıt fatura tedarik, depolama ve gönderim maliyetleri, işlemler sırasındaki hataların ortadan kalkması sağlanıyor. Ayrıca, karşılıklı fatura anlaşmasında uyuşmazlıklar, gönderimlerdeki aksaklıklar önlenirken sarf malzeme tüketimi de...