06 / 05 / 2024

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Klas Mekanik Kimya İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Elektronik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Klas Mekanik Kimya İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Elektronik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Melik Atmaca tarafından kuruldu.

Frm Tasarım İnşaat Mühendislik Mekanik Elektronik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Frm Tasarım İnşaat Mühendislik Mekanik Elektronik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Bütün tarafından kuruldu.

Hhc Grup Elektrik Elektronik Mekanik Medikal İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hhc Grup Elektrik Elektronik Mekanik Medikal İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Avcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hanefi Çelik tarafından kuruldu.

Boz Mekanik İnşaat Nakliye Elektronik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boz Mekanik İnşaat Nakliye Elektronik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Elmas Bozaslan tarafından kuruldu. 

Nuh Mekanik Elektrik Elektronik Yazılım Makine Denizcilik Mad.Enerji İnş.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nuh Mekanik Elektrik Elektronik Yazılım Makine Denizcilik Mad.Enerji İnş.San.Tic.Ltd.Şti. 100 bin TL sermaye ile bugün Ali Rıza Düzova tarafından kuruldu.

Kasva Elektronik İnşaat Mekanik Ve Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kasva Elektronik İnşaat Mekanik Ve Teknoloji Ticaret Limited Şirketi Yalçın Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

GGG Elektronik ve Teknoloji mağazası Antalya'da hizmete girdi!

GGG Güvençoğlu aile şirketi Antalya’da bir yatırıma daha imza attı ve görkemli bir açılışla GGG Elektronik ve Teknoloji mağazası hizmete girdi

Ünal Ersözlü Saya Grup'un danışman oldu!

Ünal Ersözlü, Pharmactive İlaç, Volt Motor, Voltsan Kalıp, Livamine Madencilik ve Folkart'ın da dahil olduğu Saya Grnp'un "Kurumsal İletişim Direktörlüğü" görevine getirildi.

Ankara'da doğalgaz kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçildi!

Ankara’da kış aylarının zorlu geçmesi nedeniyle kartlı sayaçlar eksi derecelerde sıklıkla arızalanıyor ve gaz akışı sağlanamaması nedeniyle aboneler büyük zorluklar yaşıyor.

Manisa'da akıllı sayaç dönemi başlıyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 10 yıllık damga süresini dolduran su sayaçlarını, ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarla değiştiriyor, yapılacak çalışmayla 193 bin 812 adet mekanik su sayacı elektronik kartlı sayaçlarla değiştirilecek.

Luna Elektrik aydınlatmada led devrini başlattı!

Elektronik sayaç ve akıllı şebekeler konusunda sektörün uzman firması Luna Elektrik Elektronik A.Ş., enerji tüketimi ve kullanım ömrü açısından çığır açacak LED'li aydınlatmalarla evleri ve sokakları aydınlatmaya başlayacak.

Saya Grup rotayı ABD'ye çevirdi!

İlaç sektöründe Pharmactive markasıyla faaliyet gösteren Saya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulrezzak Sancak,"Almanya Sağlık Bakanlığı, BfArM'dan onay alarak Avrupa'nın bir ülkesinde satış yapma yetkisini elde ettik.Yeni hedef ise ABD" diye konuştu.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir Haberi

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Önceden yalnız mekanik sayaçlar bulunurken, ilerleyen teknoloji ile elektronik sayaçlara da geçilmeye başlanıyor.


Elektronik sayacın, mekanik sayaçtan bazı fark ve avantajları bulunuyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?


Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark..

Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 


06.00–17.00 Gündüz  / 17.00-22.00 Puant  / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir.  


Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunmaktadır. 


Fakat mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmamaktadır. Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabilmektedir. Herhangi bir problem durumunda elinizde bir veri olacaktır. Fakat, mekanik sayaçta böyle bir özellik bulunmamaktadır. 


Elektronik sayacın...