03 / 05 / 2024

Elektronik Tebligat resmi gazete

Elektronik Tebligat resmi gazete

Elektronik Tebligat Yönetmeliği, 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişiklik yapılmadı...

Yurt dışından getirilecek olan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişikliğe gidilmediği açıklandı. Bu kapsamda konu ile ilişkin kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları...

Airfryer ve robot süpürgelerde son dakika gelişmesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık bu şekilde olacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, birim gümrük kıymeti 100 dolardan düşük olan airfryer ve robot süpürgeler dahil olacak şekilde bazı elektronik eşyalar yeniden gözetim listesine dahil edildi. İşte ayrıntılar...

Yeni yönetmelikle çok sayıda elektrikli ve elektronik eşya ithal edebileceksiniz! İşte o ürünler!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında atık elektrikli ve elektronik eşyalar ithal edilebilecek. Peki yönetmeliğin kapsamı ne, hangi ürünler ithal edilebilecek? İşte merak edilen yönetmeliğin ayrıntıları…

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31839 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelikte değişiklik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31656 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliğinde Değişiklik!

Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı denetim kuruluşlarının elektronik ortamda belirlenmesine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik Tebligat resmi gazete Haberi

Elektronik Tebligat resmi gazete

YÖNETMELİK


Adalet Bakanlığından:


ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


(2) Bu Yönetmelik, kazaî merciler, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I) sayılı cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, (II) sayılı cetvelde yer alan özel bütçeli idareler, (III) sayılı cetvelde yer alan düzenleyici ve denetleyici kurumlar, (IV) sayılı cetvelde yer alan sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, belediyeler, köy hükmî şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü vasıtasıyla yapılacak elektronik tebligatları kapsar.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununun 7/a maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 –...