03 / 05 / 2024

Elkon santral

Elkon santral

Türkiye’nin en büyük ‘beton santralı ihracatçısı’ Elkon, Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesiyle iki ayda Rusya’ya 10 adet beton santrali sattı.

Elkon, Rusya’ya 10 beton santrali sattı!

Türkiye’nin en büyük ‘beton santralı ihracatçısı’ Elkon, Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesiyle iki ayda Rusya’ya 10 adet beton santrali sattı.

Elkon Çerkezköy'de beşinci fabrika için düğmeye bastı!

Türkiye'nin en büyük 'beton santralı' üreticisi Elkon'un sahibi Mustafa Alpagut, Çerkezköy'de beşinci 'makine üreten' fabrika yatırımına yakında başlayacaklarını açıkladı.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Kocaeli Santral kavşağında asfalt çalışması yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi santral kavşağında sinyalizasyon çalışması yaptı. Çalışma kapsamında yenilene kavşakta asfalt uygulaması gerçekleştirildi. Kavşak ve çalıma yapılan devamındaki yol bölümüne yaklaşık bin 500 ton asfalt serildi.

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi!

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi. Manisa'nın Soma İlçesi Yırcalı köylülerinin avukatı Deniz Bayram, termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Üçgen 2 Santralı için 6 milyon TL'ye tünel kazıldı!

Işıklar Holding'e ait BND Elektrik, Ordu-Giresun sınırındaki HES'te üretime başladı. 35 milyona mal olan Üçgen 2 Santralı'nda ağaç katliamını önlemek için 6 milyonluk tünel kazıldı..

İskenderun Körfezi'ne 11 termik santral daha yapılacak!

İskenderun Körfezi’nde faaliyette olan 3 termik santralin dışında tam 11 termik santral daha yapılması planlanıyor. Bu 11 yeni termik santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından lisans verildi.

Çanakkale Karabiga'ya 5 termik santral yapılacak!

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga 'da dört santral projesi mevcut iken, bir proje daha yapılacağı ortaya çıktı. 44 kilometrelik sahil şeridinde 5 termik santral yapılacak.

Eskişehir Sivrihisar PTT Hizmet ve Santral Binası 25 Kasım'da ihale ediliyor!

Eskişehir PTT Başmüdürlüğü tarafından Sivrihisar ilçesine bağlı Hızırbey Mahallesi'nde yer alan Sivrihisar PTT Hizmet ve Santral Binası ve arsası 25 Kasım 2014 tarihinde ihale ediliyor...

Soma'da termik santral kurulması planlanıyor!

Soma'da yapılması planlanan termik santral nedeniyle Yırca Mahallesi'ndeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle termik santrali inşa edecek güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı...

Kamyona sığan nükleer santral geliştirildi!

Dünyanın en büyük silah ve de savunma sanayi şirketlerinden ABD’li Lockheed Martin, bir kamyona sığabilen ve de 100 megavatlık güç üreten nükleer santral geliştirdiklerini açıkladı.

Buski HES projesi santral binası ihalesi 2 Ekim'de!

Türkiye Elektromekanik Sanayii Genel Müdürlüğü tarafından BUSKİ D13 su deposuna yapılacak olan HES' in; uygulama projelerini, santral binasını ve inşaat işleri 2 Ekim 2014 tarihinde ihale edilecek...

Alicik Hidroelektrik Santral projesi için acele kamulaştırma!

Rize’ nin Güneysu ilçesinde mahkeme kararı ile Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu iptal edilerek yapımı durdurulan Alicik Hidroelektrik Santral projesi için, ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı...

Elkon santral Haberi

Elkon santral

Elkon Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, “Rusya’nın en büyük beton santralı tedarikçisiyiz. Bugüne kadar Rusya’ya 1000 civarında beton santralı kurduk. İlişkilerimiz kötüleşince ihracat da zora girdi. Ancak, hizmetlerimizi kesintisiz sürdürdük. Son iki ayda 10 beton santralı sattık. Eskiden yılda 140-150 beton santralı satıyorduk. Şimdi ilk etapta 100 adete ulaşacağız” dedi. Alpagut, İsrail ile ilişkilerin düzelmesinden sonra da İsrail’den konukların geldiğini ve büyük bir beton santralı siparişi verdiklerini belirterek, “Montajını yakında yapacağız” dedi.


BOLİVYA’YA DA SATTIK


Bu yıl Almanya, Filipinler, Peru, Şili’ye satışlar yaptılarını da anlatan Mustafa Alpagut, son olarak Bolivya’ya beton santralı sattıklarını açıkladı. Alpagut, “Firma olarak, ‘yüksek hızlı beton taşıma kova sistemi’ projemizle Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülen 2016 yılı Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında ödül de aldık” dedi. Alpagut, 15...