01 / 05 / 2024

emalak vergisi beyannamesi 2015

emalak vergisi beyannamesi 2015

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergi arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi her sene belediyeye ödeniyor. Peki, vergi için ne zaman beyan verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme dönemi...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

İdealist GYO 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

İdealist GYO, bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı. 

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2019!

Bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir?

Yıllık gelir vergisi beyannamesi için son gün 1 Nisan!

2018 yılında sahip oldukları gayrimenkulleri de kiraya verenler veya elden çıkartanların Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilme süreleri 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı. 

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart!

Geçen yıla ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 25 Mart'a kadar verilebilecek. Vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2019!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar ise emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2019...

Emlak vergisi beyannamesi’nde son gün 31 Aralık!

Çorum Belediyesi, 2018 yılının sonuna geldiğimiz bugünlerde vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyarı da bulundu. 

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018!

Mart ayı vergi takviminde belirtilen kira gelir vergisi son beyanname günü uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018 ne zaman oldu?

Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde eden kimse vefat ederse ne olur? Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

emalak vergisi beyannamesi 2015 Haberi

emalak vergisi beyannamesi 2015

Emlak vergisi beyanname verme dönemi!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor. 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.


Emlak vergisi beyannameleri, yalnız gayrimenkulün ediniminin gerçekleştiği sene veriliyor. Vergide her sene beyanname verme gibi bir zorunluluk bulunmuyor.


Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; 2. taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Ödenecek vergi miktarı taşınmaz malın türüne, değerine ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Peki, emlak vergisi için beyanname ne zaman verilir? Emlak vergisi beyanname verme dönemi şu şekilde açıklanıyor;


Vergi değerini değiştiren durumlarda (mükellefin değişmesi, arsa ve arazinin ifraz ve tevhidi vs.) bu olayın vuku bulduğu bütçe...