03 / 05 / 2024

Emekli TOKİ Evlerinde önlemler

Emekli TOKİ Evlerinde önlemler

Dar gelirli emekliye yapılacak evler, fırsatçıları da harekete geçirdi. Önlem alınmaz ise bu durumdan en büyük zararı ev sahibi olmak isteyen gariban emekli yaşayacak gibi görünüyor.

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

5 soruda TOKİ Kırşehir Sosyal Konut Projesi 2022! Kırşehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Kırşehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırşehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı! İşte Kırşehir TOKİ evlerinde merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları.

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ evlerinde alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınıyor. Peşinat sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor. Peki bankaya komisyon ne kadar veriliyor?

İcralık olan emekli TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ 2019 emekli başvuruları başladı. Peki TOKİ, başvuru yapacak emeklilerde hangi şartları arıyor? İcralık olan emekli TOKİ'ye başvurabilir mi? TOKİ emekli başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? 

Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?

Ev hayali kuran emeklinin bu hayalini gerçekleştirmek için başlattığı kampanyaya adeta talep yağan TOKİ, emekliyi 116 bin 400 TL'ye ev sahibi yapacak. Peki TOKİ emekli başvuru şartları neler? Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi? Hangi belgeler isteniyor? İşte yanıtı...

Batman Emekli TOKİ'de icra takibi iddiası!

Batman Emekliler Derneği ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle yapılan Batman Emekli TOKİ Evleri'nde bin 472 daire sahibi hakkında icra takibi başlatıldığı iddia edildi.

Batman Devlet Hastanesi nereye yapılacak?

Batman’da yapılması beklenen Devlet Hastanesi'nin inşa yeri ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Belediye Emekli TOKİ ve Kuyu Köyü istikametinde kendince daha uygun 3 farklı yer önerisinde bulundu.

Emekli TOKİ Zonguldak Kdz Ereğli kura tam listesi!

Kura çekilişinin bugün saat 10:00’dan itibaren açıklandığı projede 200 adet daire emekliye özel satışta. İşte Emekli TOKİ Zonguldak Kdz Ereğli kura tam listesi...

Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli TOKİ kurası nerede?

200 adet konutluk Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli TOKİ projesinde kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki, Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli TOKİ kurası nerede?

Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli başvuruları yarın sona eriyor!

Emekli TOKİ Çanakkale Ayvacık'ta toplamda 160 adet daire emekliye özel satışta. Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli başvuruları yarın sona eriyor.

Emekli TOKİ Ayvacık başvurusu!

Emekli TOKİ Ayvacık başvurusu başladı ve 29 Temmuz'a kadar devam edecek. Toplamda 160 adet dairenin yer aldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor.

Emekli TOKİ Kdz Ereğli kura çekilişi!

Emekli TOKİ Kdz Ereğli kura çekilişi 1 Ağustos'ta yapılacak. Emekliye özel 200 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanıyor.

Kdz Ereğli Emekli TOKİ kura çekilişi!

Kdz Ereğli Emekli TOKİ kura çekilişi 1 Ağustos'ta yapılacak. Dairelerin 2+1 şeklinde tasarlandığı TOKİ Zonguldak projesinde 200 adet konut satışta.

Emekli TOKİ Evlerinde önlemler Haberi

Emekli TOKİ Evlerinde önlemler

Dar gelirli emekliye yapılacak evler, fırsatçıları da harekete geçirdi. Birkaç tane evi olan emekli bu evlerin tapusunu eşinin veya yakının üzerine geçirerek, hiç evi yokmuş gibi başvuruda bulunuyor. Önlem alınmaz ise bu durumdan en büyük zararı ev sahibi olmak isteyen gariban emekli yaşayacak gibi görünüyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile TOKİ dar gelirli emekliler için ev yapacak. Bu kapsamda, Türkiye Emekliler Derneği ile anlaşma yapılarak derneğin önderliğinde çalışmalar hızlandı. Özellikle son 5 aydır derneğin Konya Şubesi'nde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Derneğin üye sayısı bir anda yüzde 100 oranında arttı. Fakat bu durumu fırsata çevirmek isteyen kişiler de bir anda çoğaldı. Kimi üzerine tapulu olan evini eşi veya yakının üzerine yaptırarak TOKİ'ye başvuru yolunu seçerken, bazı rantçılar da bürolar açarak emeklilerden...