16 / 05 / 2024

emeklilik dilekçesi kararı

emeklilik dilekçesi kararı

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası SGK, emeklilik dilekçesine ilişkin yeni genelge yayınladı. 30 Eylül 2008 tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren ancak dilekçe verdiği tarihte çalışmaya devam ettiği sonradan tespit edilenler hakkında işlem yapılmayacak.

EYT'liler dikkat! Emeklilik dilekçenizi ne zaman vermelisiniz? Tarihe göre maaş ve tazminat artacak mı?

"Emeklilik dilekçesi temmuzdan önce mi, sonra mı verilmeli?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Peki emeklilik dilekçesi tarihi maaş ve tazminat tutarlarını etkiliyor mu?

EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?

EYT’liler için yapılan düzenlemenin meclisten geçti. Sırada başvuru süreci yer alıyor. Peki “EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!

EYT kanunu bu hafta çıkacak! İşte emeklilik dilekçesi vermek için en uygun tarih!

EYT düzenlemesi bu hafta yasalaşacak. Bundan sonra bir iş yerinde çalışan EYT'liler için kritik 10 günlük süreç başlayacak. En uygun tarihte emeklilik dilekçesini vermeniz sizin yararınıza olacak.

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır?

Emeklilik, her çalışanın hayalini süslemektedir. Bu bağlamda emekli olma yolunda ilerleyenler, Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? sorusunun yanıtını arıyor.

SGK genelge yayımladı! İşte emeklilik dilekçesi kararı!

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası SGK, emeklilik dilekçesine ilişkin yeni genelge yayınladı. 30 Eylül 2008 tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren ancak dilekçe verdiği tarihte çalışmaya devam ettiği sonradan tespit edilenler hakkında işlem yapılmayacak.

Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!

Malik olmayan eş, gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi koyabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2016..

Konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi!

Yargıtay ve yurdun çeşitli yerlerinden yerel mahkemelerin aldıkları karar gereğince konut kredisi için kesilen bazı masraflar iade edilebiliyor. İşte konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi örneği..

Rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme oluyor. Sözleşme dilekçeyle iptal edilebiliyor. İşte rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi..

Kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi!

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak aykırı oy kullanan her kat maliki bir dilekçe ile sulh mahkemesine iptal davası açabiliyor. İşte kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi..

Aile konutu dilekçesi 2015!

Malik olmayan eş tarafından gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi konulabiliyor. İşte aile konutu dilekçesi 2015..

Aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

Aile konutu olan yerin aile konutu olduğu konusunda çekişme varsa o zaman aile mahkemesine dilekçeyle başvurup mahkeme kararı ile aile konutu şerhinin konulması talep edilebiliyor. İşte, aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...

İstimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin, özel kişilere ait taşınmazlara el koyması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak işleminde kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

emeklilik dilekçesi kararı Haberi

emeklilik dilekçesi kararı

Anayasa Mahkemesi’nin 3 Mart tarihli kararıyla, emeklilik dilekçesi vermek için işten ayrılmayı zorunlu kılan hüküm iptal edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bunun üzerine AYM kararı sonrası uygulamaya açıklık getirmek üzere bir genelge yayımladı.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; AYM kararı sonrası SGK bir genelge yayınladı. Söz konusu genelge, eski uygulamanın devam ettirilmesi anlamına geliyor.

Genelgede, AYM’nin 62. maddedeki düzenlemeyi iptal ettiği ancak aynı kanunun 'Yaşlılık aylığından yararlanma şartları' başlıklı 60. maddesinde yer alan 'Yaşlılık aylıklarından yararlanabilmek için sigortalının çalıştığı işten ayrılması ve yazılı istekte bulunması şarttır' maddesi ile ilgili iptal kararı vermediği vurgulandı. 2008 yılında yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ise hem 60 hem de 62. maddenin yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

5510 Sayılı Kanun uyarınca yaşlılık...