01 / 09 / 2024

emet cezaevi

emet cezaevi

OHAL kapsamında Cezaevleri yapımlarını düzenleyen Kanun Hükmünde kararname resmi gazetede yayınlanırken, yapılan değişikliklerle belirdi.

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki dev salon inşaatında sona gelindi!

Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde FETÖ’cü hainlerin yargılanması için geçen ağustosta inşaatına başlanan dev salonda son hazırlıklar yapılıyor. İlk dava 28 Şubat’ta...

Bayrampaşa eski cezaevi alanındaki dönüşüm sekteye uğramaz!

Bayrampaşa'daki 'eski cezaevi alanı'na ilişkin dördüncü kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek, inşaatın devam edeceğini belirterek “İstek doğrultusunda İBB Meclisi'nde bir karar alınır ve proje devam eder” dedi.

Bayrampaşa eski cezaevi alanı imar planı durduruldu!

Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi`nde, "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alana ilişkin Kentsel Dönüşüm amaçlı imar planları dördüncü kez yargıya taşındı.

Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı hızla sürüyor!

Yapımı devam eden Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı devam ediyor. Cezaevinin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Gaziantep'te bin 500 kişilik T tipi cezaevi yapılıyor!

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımı planlanan bin 500 kişilik yarı açık ve T tipi cezaevi temel atma töreni ile ilk kazma vuruldu.

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

Çorum İskilip Cezaevi ihale ediliyor!

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İskilip Cezaevi projesinin bittiğini, bu ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirtti.

Kütahya Emet 4. TOKİ Konutları'nda başvuru süresi uzuyor!

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca halktan gelen talep üzerine başvurusu sona eren 4.TOKİ konutlarında başvuru süresinin bir süre daha uzatılacağını açıkladı.

Bayrampaşa cezaevi alanı dönüşüm projesi 2019'da tamamlanacak!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek.

Ordu Akkuş'a cezaevi yapılıyor!

Akkuş'a Cezaevi Yapılıyor AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Akkuş ilçesine inşa edilecek cezaevinin ihalesinin yapıldığını ve inşaatın bir yıl içinde bitirileceğini söyledi.

Isparta Keçiborlu'ya 10 bin kişilik cezaevi yapılacak!

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde inşa edilecek 10 bin kişi kapasiteli Bölge Cezaevi için Keçiborlu Belediyesi, Adalet Bakanlığı'na yer tahsisi yaptı. Belediye Başkanı Yusuf Parlak, "10 bin kişi kapasiteli bölgesel bir cezaevi ilçemize büyük katkı sağlar" dedi.

Bayrampaşa Cezaevi’ne ilk kazma ay sonunda vuruluyor!

2009’da yıkılan Bayrampaşa Cezaevi’ne ilk kazma bu ay sonunda vuruluyor. Maliyeti 1 milyar TL olan projede devlet hastanesi, okul, cami ve yer altı otoparkı yapılacak.

Ordu Ulubey K Tipi Cezaevi silah fabrikasına dönüştürüldü!

Ordu'da, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi, 10 milyon lira harcanarak silah fabrikasına dönüştürüldü.

emet cezaevi Haberi

emet cezaevi

OHAL kapsamında  Cezaevleri yapımlarını düzenleyen Kanun Hükmünde kararname resmi gazetede yayınlanırken, yapılan değişikliklerle Emet bölge cezaevi yapımı için bir umut belirdi.


Hükümet,Ülkemizde yaşanan olağanüstü durumlar sebebiyle yoğunluk yaşanan Cezaevleri yapımına hız veriyor.Bu amaçla 5275 sayılı kanuna eklenen geçici 7. madde ile daha önce bakanlığa devreidlmiş, programlamada ve yatırımlarda yer almamış arsalarda ceza ve infaz kurumları yapımının yolu açıldı.


Emet ilçesinde daha önce 300 kişilik olarak hazırlanan projenin Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü’nün bu bölgede bir Bölge Cezaevi ihtiyacına dikkat çekmesi sebebiyle yeniden değerlendirilerek kapasitesi 1000 kişiye çıkarılmıştı.


Bu amaçla Emet’te 160 BİN M2 araziye  Bölge Cezaevi yapımı için Adalet Bakanlığı’na devri yapılırken Türkiye genelinde  ilçelere cezaevler i yapımları durdurulunca  bu iş hüsranla sonuçlanmıştı. Bakanlığın bu yöndeki kararınına rağmen  Türkiye’de 2 cezaevi yapılası...