29 / 04 / 2024

Emin Dedeoğlu kur riski

Emin Dedeoğlu kur riski

Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla başlayan TL kampanyası, özelleştirme ihalelerinde yeni düzenleme gereksinimi ortaya çıkardı. Söz konusu ihalelerde oluşacak kur farkına çözüm aranıyor.

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

Orjin Beyoğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Beyoğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 150 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Magnethor Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Magnethor Teknoloji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Daron Dedeoğlu tarafından kuruldu.

Tellioğlu Group Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Tellioğlu Group Yapı Anonim Şirketi Kadıköy'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Avni Tellioğlu ve Mehmet Emin Tellioğlu ortaklığında kuruldu.

Emin Can Ayanoğlu İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emin Can Ayanoğlu İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Can Ayanoğlu tarafından kuruldu.

Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00'te...

Emekliye ek zam için geri sayım başladı. Meclis'in açılmasıyla birlikte Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam masaya yatırılacak. İşte detaylar...

Kaboğlu Teknik Sistem İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaboğlu Teknik Sistem İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emin Kaboğlu tarafından kuruldu.

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar, kaç lira maaş alacaklarını merak ediyor. Peki SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle milyonlarca vatandaş emekli olma hayalı kuruyor. Peki, SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li kaç yaşında emekli olacak, ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar? İşte detaylar...

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar...

BAĞ-KUR'lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

Bağ-Kur'lu vatandaşlar tescil affından yararlanıp yararlanamayacaklarını sorguluyor. Peki, bağkur tescil affı olacak mı? İşte detaylar...

İŞKUR talep yağıyor! İşverenler İŞKUR’un kapısını aşındırıyor! 127 bin personel açığı var! Hemen bakın!

İŞKUR’a çeşitli pozisyonlarda açılan personel açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak 127 bin personel boşluğu var. İşte detaylar!

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

Emin Dedeoğlu kur riski Haberi

Emin Dedeoğlu kur riski

Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla başlayan TL kampanyası, özelleştirme ihalelerinde yeni düzenleme gereksinimi ortaya çıkardı. Söz konusu ihalelerde oluşacak kur farkına çözüm aranıyor.


Türk Lirasının güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılması için kamu ve özelleştirme ihalelerinde yerli paranın kullanılması yönündeki uygulama için kurumlar çalışma yapıyor. Bu alanda en önde gelen unsurlardan biri çok yüksek miktarların konu olabildiği özelleştirme ihaleleri oldu. DÜNYA’ya bilgi veren kaynaklar, özellikle uluslararası ihalelerde olası alıcıların hazırlığının sağlıklı olabilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti. Bu hazırlıkta, olası bir satışta yabancıların ödeyeceği net tutarı anlayabilmesinin önemli olduğunu vurguladılar. TEPAV Yönetişim Çalışmaları Merkezi Direktörü, eski Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürü Emin Dedeoğlu, kamu maliyesinin neredeyse tamamının zaten TL olduğunu, fonlar, bazı yurt dışı alım yapan kamu kuruluşları dışında yabancı para cinsinden varlıkların bulunmadığını hatırlattı.


DÜNYA’nın sorularını...