30 / 04 / 2024

Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00'te...

Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00'te...

Emekliye ek zam için geri sayım başladı. Meclis'in açılmasıyla birlikte Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam masaya yatırılacak. İşte detaylar...



Milyonlarca memur ve emekli için yeni zam dönemi yaklaşırken maaş hesaplarında da sistem değişikliğine gidilmesi bekleniyor.

Türkiye'de emekli vatandaşların ek zam beklentisi, memur ve memur emeklileri için belirlenen toplu sözleşme zam oranlarından sonra artış gösteriyor. Öte yandan belli olan Orta Vadeli Plan (OVP) tahminleri de emeklilerin maaşlarını etkileyecek. OVP, ekonominin gelecekteki gidişatına ilişkin önemli bir yol haritası sunar ve bu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarının belirlenmesinde dikkate alınan faktörler arasında yer alıyor.

Takvin Gazetesinde yer alan detaylara göre, Türkiye'de son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere yönelik bir ek zam düzenlemesi gündemde yer alıyor. İki bakanlık bünyesinde sürdürülen çalışmalarla beraber emeklilere ek zam konusu gündeme alındı.

Bu düzenlemede oransal artış, seyyanen artış, taban maaş artışı veya ikramiye gibi formüller üzerinde çalışılıyor. 

 Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00 te...

EMEKLİYE EK ZAM ÇALIŞMALARI START ALDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile iki bakanlık, emekliye zam düzenlemesi için çalışmalarına başladı. Özellikle en düşük emekli maaşı üzerinde etkili olması beklenen ara zam çalışmasına dair açıklamalar yakından takip ediliyor.

YENİ MAAŞ HESAPLAMA SİSTEMİ GÜNDEMİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emeklilerin ücret artışlarının hedef enflasyona göre gerçekleştirildiğini belirtti. 
Sistem değişikliğiyle beraber 2024 yılında yeni zam hesaplamaları yapılacak. Bu kapsamda maaşlar enflasyon karşısında ezilmeyecek.

Milyonlarca memur ve emekli için yeni zam döneminde geri sayım başlarken maaş hesaplarında da sistem değişikliğine gidileceğinin işareti verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık ücret artışlarının hedef enflasyona göre gerçekleştirileceğini açıkladı. Gerçekleşen değil zam yapılacak dönemin enflasyonu baz alınarak artışlar olacak. 

Böylece hem enflasyona etkisi düşürülürken hem de ücretler enflasyon karşısında erimemiş olacak.

 Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00 te...

ZAM YÜZDE 50'Yİ AŞACAK

Orta Vadeli Program'da sene sonu enflasyon öngörüsü yüzde 65 olarak belirtildi. Buradan gerçekleştirilen hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon da yaklaşık yüzde 38 olacak. Söz konusu oran SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak enflasyon artışını belirlerken memurlar ve memur emeklileri için ise fark ödeneceği anlamına geliyor. Bu farkla beraber memurlar ve memur emeklilerinin Ocak artışı toplu sözleşme zammıyla beraber yüzde 49'u geçmiş olacak. Verilecek refah payı ile beraber emeklilerin zam oranlarının yüzde 50'yi aşması bekleniyor.

REFAH PAYI DA GÜNDEMDE

Emekliler ve memurlar senede iki kez zam alıyor. Ocak ev Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar zam alırken memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkını maaşlarında görüyor. Burada hesaplamalarda kullanılan parametre ise 6 ay sonunda yapılan enflasyon oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları sonrasında hesaplamaların değişeceğinin işareti de verilmiş oldu. Gerçekleştirilecek yeni hesaplamalar dönem sonundaki enflasyona göre değil zamların uygulanacağı 6 ay için hedeflenen enflasyona göre yapılmış olacak. Bu kapsamda emekliler ve memurlar oluşacak enflasyon farkından etkilenmezken maaş artışları da enflasyonun üzerinde kalacak. Bu arada refah payı uygulamasının da devam etmesi bekleniyor.

 Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00 te...

MECLİS AÇILDIĞINDA ARA ZAM GÜNDEME GELECEK

Bu sene için yapılan açıklamalara bakıldığında özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ekim ayında bir ara zam yapılması gündemde yer alabilir. Meclis açıldığında yapılacak bir düzenleme bekleniyor. Bu düzenlemede seyyanen yükseliş, oransal artış, taban maaş artışı ya da ikramiye gibi formüller üzerinde çalışılıyor.

Hatchback fiyatına SUV otomobil fırsatı! Hyundai, Bayon fiyatlarını adeta dibe çekti!

O ilde 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa satılıyor! 6 taksitle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! 

Beslenme çantasının aylık maliyeti 770 TL oldu!  1 elma 8,2 TL...


Geri Dön