29 / 04 / 2024

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! EYT’de SGK ve BAĞ-KUR’lulara kısmi emeklilik geliyor mu?

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! EYT’de SGK ve BAĞ-KUR’lulara kısmi emeklilik geliyor mu?

EYT’de son aşamaya gelinirken, SGK ve BAĞ-KUR’dan sigortalı olan milyonlarca vatandaş, kısmi emeklilik imkanı verilip verilmeyeceğini araştırıyor.  Peki EYT’de kısmi emeklilik gelecek mi?  En düşük EYT'li maaşı kaç TL olacak? Kısmi emeklilik kaç prim günü gerektirir? İşte ayrıntılar…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasını sayıları 4,5 milyonu bulan büyük bir kitle nefesini tutmuş bekliyor.

EYT yasalaştığında pek çok çalışan emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürecek.  Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldükten sonra EYT’de son aşamaya gelinecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzalamasının ardından EYT,  Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak.

Bu sürecin ardından eksik primini tamamlayanlar arasında  emeklilik başvuruları alınmaya başlarken,  3600 prim günüyle kısmi emeklilik getirilir mi? sorusu milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Bu konuda kendi adına işyeri olan kişiler veya şirket ortağı olanlar içinse önemli bir uyarı geldi.

 Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! EYT’de SGK ve BAĞ-KUR’lulara kısmi emeklilik geliyor mu?

EN DÜŞÜK EYT’Lİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

EYT’nin SGK’ya  maliyeti 144 milyar TL olarak açıklanırken, doğum ve askerlik borçlanması için 4 gün içinde  44 milyar liralık başvuru gerçekleştirildi. Öte yandan EYT’den emekli olanların alacağı en düşük maaş ne kadar olacağına yönelik de ortalama olarak 8.733 TL’yi bulacağı bilgisi geldi.

EYT teklifi, 8 Eylül 1999 ve bu tarihten önce işe başlayan SGK’lı EYT’lilerin 5000-5975 aralığında kademeli prim günü ve kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresi bulunmasını şart koşuyor.

Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’dan sigortalı kadınlarda 7200 gün, erkeklerde ise 9000 prim günü bulunanlar da yine EYT ile emekli olabilecek.

Peki EYT’de kısmi emeklilik gelecek mi? Kısmi emeklilik kaç prim günü gerektirir? İşte ayrıntılar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön