16 / 05 / 2024

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! EYT’de SGK ve BAĞ-KUR’lulara kısmi emeklilik geliyor mu?

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! EYT’de SGK ve BAĞ-KUR’lulara kısmi emeklilik geliyor mu?

EYT’de son aşamaya gelinirken, SGK ve BAĞ-KUR’dan sigortalı olan milyonlarca vatandaş, kısmi emeklilik imkanı verilip verilmeyeceğini araştırıyor.  Peki EYT’de kısmi emeklilik gelecek mi?  En düşük EYT'li maaşı kaç TL olacak? Kısmi emeklilik kaç prim günü gerektirir? İşte ayrıntılar…



KISMİ EMEKLİLİK OLACAK MI?

EYT kanun teklifinde kısmi emeklilik hakkı verilmesine ilişkin yeni bir değişiklik bulunmuyor.  Buna karşın pek çok çalışandan SGK’da 3600 gün  ve BAĞ-KUR için 5400 gün primi dolduranların kısmi emekli edilmesi ve yaş şartının 50-55 olarak hayata geçirilmesi talepleri de bulunuyor.

Mynet’in haberine göre, böyle bir değişiklik yapılması için Genel Kurul'da önerge sunulması ve yasada değişiklik gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! EYT’de SGK ve BAĞ-KUR’lulara kısmi emeklilik geliyor mu?

KENDİ İŞYERİ OLANLARIN DURUMU NE OLACAK?

Adına işyeri bulunan veya şirket ortağı olanların hangi statüden emekli olacağı konusunda ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun,  açıklamalarda bulundu.  Erdursun, bu konuda izlenmesi gereken adımları şöyle sıraladı:

BAĞ-KUR’dan emeklilik hakkı kazanırsınız.

Kendi işletmeniz hariç başka bir işletmede SSK'ya bağlı olarak çalışabilirsiniz.

Son 1261 gün SSK'dan sigortalı olarak çalışabilir ya da son 2520 gün içinde SSK’dan prim gününüz fazla ise bu kurumdan emekli olabilirsiniz.

Kendi işletmesi bulunan veya şirket ortağı olanlar başka bir işletmede SSK'dan sigortalı olarak çalışabilir ancak kendisini çalışmadığı halde sigortalı gösteremez. Sahte sigortalılık durumuna girmeyin.

 EYT’den emekli olanlara bayram ikramiyesi yatacak mı? EYT'de son durum ne?

İslam Memiş bombayı patlattı! Paraları yastık altından çıkarma zamanı! Gram altında büyük fırsatlar geliyor!

Başvurun, hemen almaya başlayın! Tam 1.000 TL ödeniyor!

Milyonlarca vatandaş yararlanacak… Bu ay hesaplara tam 4.337 lira yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön