07 / 07 / 2024

 EYT’den emekli olanlara bayram ikramiyesi yatacak mı? EYT'de son durum ne?

 EYT’den emekli olanlara bayram ikramiyesi yatacak mı? EYT'de son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, bu kez de meclise takıldı. Önce TBMM’de görüşmeler uzarken ardından yaşanan acı deprem felaketi EYT sürecini sekteye uğrattı. Ama bu haber EYT’lilerin yüzünü güldürecek. İşte detaylar…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifinin yasalaşması için 4,5 milyon vatandaşın gözü kulağı mecliste… Süreç uzamasına rağmen sonuç, emeklilik hayali kuranların yüzünü güldürecek.

Peki EYT Şubat ayı içinde yasalaşması halinde EYT’den emekli olanlar Nisan ayındaki Ramazan Bayramı için verilen bayram ikramiyesinden faydalanabilecek mi? EYT’de son durum ne?

EYT kanun tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesinin ardından bu hafta  Meclis Genel Kurulu'na geleceği tahmin ediliyordu.

 EYT’den emekli olanlara bayram ikramiyesi yatacak mı? EYT de son durum ne?

Tüm ülkeyi sarsan Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen depremlerden sonra  TBMM Genel Kurulunun çalışmalarına bu hafta için ara verilirken, kanun teklifinin bir süre geçtikten ve deprem acıları bir nebze sarıldıktan sonra görüşüleceği öngörülüyor.

EYT BAYRAMA YETİŞECEK Mİ?

EYT kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra, komisyondan geçti. Böylece EYT'de üçüncü aşama arkada bırakılırken, şimdi milyonlarca vatandaş ‘EYT’nin hangi tarihte çıkacak?”, ‘EYT bayrama yetişecek mi?’, ‘Ramazan bayramında EYT’liler de bayram ikramiyesi alacak mı?’sorularının yanıtını arıyor. İşte cevaplar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle getirilen emeklilik şartları netleşirken, yaş şartı tamamen kaldırıldı.  Buna göre kanunda belirtilen prim gününü dolduran vatandaşlar hemen emekli olma imkanı bulacak.

 EYT’den emekli olanlara bayram ikramiyesi yatacak mı? EYT de son durum ne?

EYT kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunulduğunda bir konuşma yapan AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin Resmi Gazetede en geç 8 Şubat'ta yayımlanarak yasalaşmasını beklediklerini kaydetmişti, ancak beklenmedik acı gelişmeler nedeniyle bu gerçekleşmedi.

BUNLARI YAPAN HERKES İSTİSNASIZ EMEKLİ OLACAK

EYT ile ilgili kanun teklifinin ayrıntıları hakkında bilgi veren Akbaşoğlu, “ Toplam 4 maddeden oluşan tasarı ile EYT’ye has, yalın bir teklif oluşturmuş olduk. 2 maddenin esasa ilişkin düzenlemeler içeriyor. EYT platformlarımız bilhassa yaş şartının kaldırılmasını talep etmişlerdi. İlk düzenlememiz bu konuda yapılırken, mevzuata uygun şekilde çalışma süresini ve  prim gün sayısını dolduran herkes, kendi mevzuatı kapsamında istisnasız emekli olma hakkına sahip olacak” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön